Men okej då. Det är väl inte så farligt att vara tretti. Men inte trettiett. jag vill inte vara trettiett.

Kaffeflickor

Fastnade för det här inlägget i Barometern imorse appropå kungens kaffeflickor.  Den feministiska debatten är viktig och intressant, men här bjuds det en annan vinkling som jag håller med om glöms bort. Vem utnyttjar vem i en kärleksaffär med en kändis? Är man ett offer om man väljer att delta av fri vilja?

"Dramaturgin är sedan länge etablerad, rollfördelningen cementerad. Kvinnor är offer, män är förövare. Varför ändra på ett vinnande koncept?

För att det är ohederligt. För att vi inte vill ha ett samhälle där vi hjälper kvinnor att degradera sig själva till offer i tid och otid. För att vi sannerligen inte vill ha ett samhälle där vi på grund av vårt kön betraktas som huvudrollsinnehavare i ett på förhand skrivet drama." (Mediedramaturgins kvinnliga offer, Alice Teodorescu)

Att bli klappad på rumpan som servitris eller liknande är något helt annat. Eller öststatsflickor som låses in och knarkas för att sen sälja sex. Där är de verkliga offerna. Visst är kungen och hans lekkamrater mansgrisar. Det tycker jag. Men man kan också välja att inte vara en kaffeflicka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0