Men okej då. Det är väl inte så farligt att vara tretti. Men inte trettiett. jag vill inte vara trettiett.

Årets lista

Ja mina vänner. Dags att summera 2010.

Årets...
 • fest - perukfesten hos Teza
 • drink - Caipirinha på Harrys
 • resa - Paris med Louise
 • höjdare - fyverkeribeskådandet från hotelltaket i Stockholm förra nyår med våra 4,5 styck norrmän
 • citat - "Det är inte lätt när det är svårt." Larsson summerar det hela väldigt bra
 • snabbaste - bytte jobb från en dag till en annan
 • sötaste - Maken och Nathaniel som leker tillsammans
 • slag - boxningspassen med Jannice, Therese och/eller Svägerskan
 • bästa inköp - iPhone Fyra
 • liveshow - burleskshow i Paris med Simon och Louise en upplevelse att minnas
 • besvikelse - husen som vi NÄSTAN köpte, men som gick till nån annan
 • pizza - Ernesto Kalmar
 • gulle - Emma som gratulerade mig på 28årsdagen, fast det egentligen inte var sant
 • mysigaste - ettårsdagen i Växjö
 • bil, alla kategorier utan bränslesnålhet - Kitty
 • elakaste - Kattens hämnd
 • egoboost - Kollegegorna i grannskolan som sa det här och det här
 • frukost - lördagsmornar med Maken. Då fixar han ägg, frallor och rulle
 • Skalman - Svägerskan som ska börja med det här, forsätta med det här och sen det här
 • pucko - tog ut alldeles för mycket pengar ur automaten i Oslo i somras, timmarna innan vi skulle åka hem. Tänkte inte på det.
 • nervösaste - mannen som skulle gräva hos Päronen i sommarstugan när vi var där och pappa psykade honom med en gång genom att berätta vad Maken jobbar med
 • fantasi - en av ungarna som har gjort ALLT, sett ALLT, haft ALLT, föräldrarna har haft ALLA jobb... De andra barnen blev dock lite misstänksamma när han påstod att han sett riktiga dinosaurier
 • händelse alla kategorier- jagvillintevaratretti.blogg.se
Ha ett trevligt firande ikväll och glöm inte era nyårslöften.
Gott Nytt År! Vi hörs igen 2011.

Here we go again

img_1987 (MMS)

Vi är på väg. SJ tjurade så vi är på roadtripp med Kitty från en östkust till en annan.


Nyårslöften

Jaha. Då är det åter igen dags för nyårslöften. De pratatde om det på radion igår. Om löften från förra året som var lättast respektive svårast att hålla. Lättast att genomföra hade varit att Källsortera, Åka kollektivt och Köpa mer ekologiskt. Svårast var att Sluta röka, Gå ner i vikt och Dricka mindre alkohol. Tänkte lite på mina löften från förra året. Kom inte på några. Lagom tjock och go och med bara ett glas i handen, var jag nog klok nog att inte lova nåt. En norsk kompis till mig hade som mål för 2010 att träna 200 gånger. Det är lite för häftigt för mig. Men han klarade det. Bra jobbat. Jag tar nog en Caipirinha med Louise istället.

Men. Tänkte ändå ha ett löfte i år. Bara för att. S.Å. Jag lovar att blogga och uppdatera här så länge som ni är intresserade. Joråsåatte.


Men för att mitt löfte ska infrias har jag skrivit era också. Jodå. Det är mycket individuellt anpassade löften som passar just dig. För även om du inte gjort dig till känna att du spionerar på mig, så vet jag att du gör det, ni torkar ju inte direkt av er i farstun så att säga. Och det förvånar mig att ni är så blyga. För flera av er känner ju mig och Maken, men bara några få har påpekat bloggen. Eller kommenterat. Märkligt mina vänner. Så det är bara att skriva under. Världens bästa nyårslöften. Varsågoda. Skriv ut och bär med dig i plånboken. Eller rama in och häng upp på väggen.

Jag lovar att inte bara läsa jagvillintevaratretti.blogg.se ofta - minst varje dag - utan lovar dessutom att kommentera inläggen och på så vis visa den förträffliga bloggerskan mitt innerliga intresse av hennes taffliga försök till bloggande.


6 år på insidan

Jag är lång och du är mindre, men på insidan är vi lika stora, förklarade en kille en gång för en jämngammal kompis.

För mig var det nyss tvärt om. Hade en uppenbarelse där jag såg mig själv ur helikopterperspektiv. Lika stor på utsidan, men avsevärt yngre på insidan. Så jag säger förlåt redan nu. Men jag blev precis 6 år gammal och skrattade högt åt några riktigt fåniga grejer på youtube. M.E.N. På nåt vis sprider de ju ändå julkänsla.

Välj själv om du vågar titta. Tack och förlåt.
Och kan inte sluta fundera på varför en av dem har svarta strumpor?

Tänt var det här

Kära Make. När vi bor i hus, för det gör vi ju vilket år som helst nu, då kan vi väl ha det så här? Snääälla?Musikversionen är dessutom något som jag tycker pappa ska testa på tanterna i kyrkan.

RåtthålRensade lite gamla grejer hemma hos mina föräldrar igår. Fy.tusan.vad.mycket.skit.
Men skrattade högt när jag hittade en lapp som skrevs efter en mycket intensiv tjatperiod:

Den 9/10 -93 fick jag ett hål till. Mitt tredje hål.
Jag har lovat, att om jag får ett hål till i örat så ska jag inte tjata om ett fjärde,
utan det fjärde får jag ta när jag är myndig.

Jag höll mitt löfte. Skriftliga avtal kan man ju inte bryta hur som helst.

Mums

img_2382 (MMS)

Har fått många tvålar i julklapp. Men den här är helt klart den sötaste! Tur att den står i badrummet så att man inte blir sugen på att ta sig en tugga.


Why God?

På riktigt. Jag tycker att det är jobbigt att det nya året smyger på. Faktiskt. Jag tycker inte att 2010 var långt nog. Är inte redo för 2011 än. I söndags satt vi och skrattade åt andras 30årskriser. Men seriöst. Jag börjar tycka att det är lite jobbigt. För ett par veckor sen sa min vän Frida Men du har ju nästan ett helt år kvar! Tänk på mig. Mindre än en månad kvar. Jo. Det lugnade ju för stunden. Men det är lika bra att ni är beredda så jag varnar er redan nu. Jag är en Joey. Så Frida. Du är först ut. Sen Louise.

Jag önskar mig näsdukar. Inte bara när jag fyller år. Utan först och främst när ni fyller.

Underbart

Päronen och jag åkte till släktens lantställe i eftermiddags. Medan pappa gjorde maten roade mamma, hunden och jag oss med sparkarna. Vilken härlig vinterdag!


Som om vi blivit konserverade

Träffade ett glatt gäng tjejer igår som jag inte sett på 10-12 år. Not IRL i alla fall. Via FB och bloggar har man ju lite koll. Så de första timmarna gick åt till att gå igenom statusuppdateringar man läst, men inte förstått och fått historien kring dessa. Galet egentligen. Roligt att se dem igen och med lite knytis fyllde vi hela soffbordet och svullade ikapp under kvällen. Allra sugnast var nog Ebba som gjorde sig så söt hon bara kunde, men ändå gick nästan lottlös.

Bästa summeringen gjorde i alla fall Annika.
Vi har inte setts på så länge, och ändå är alla sig helt lika och vi är nästan 30 och det syns inte! Mitt.i.prick.fina.du.

Tack för en mysig kväll!


Nu är glada julen slut slut slut

Då var det slut. Julen är i stort över och allt det som man stressat upp sig inför och kring och om är väck. Kvar är i och för sig en massa fina presenter. Och skräp. Och rester. Räkna med julmat en hel vecka nu. Nytt för i år var att vi faktiskt fick ett riktigt tomtebesök. Eller Maken missade ju hela spektaklet. Han var med och käkade, men åkte sen. Och förresten var det två tomtar som kom. Tomten och hans fru. Skäggiga damen. För den tomten hade också skägg. Ja de kanske rent ut sagt var "moderna" tomtar föreslog Svägerskan. Tomten och hans pojkvän.Hos päronen kom det ingen tomte, han hade redan varit där och lämnat alla paketen. Till och med hunden fick presenter. Flera stycken. Sen var det paketpappersmassaker under soffbordet där han öppnat sina klappar.
I eftermiddag är jag bjuden på lite återträff med några tjejkompisar från högstadiet och gymnasiet. Är lite pirrig faktiskt. Minst 12 år sen jag träffade flera av dem.

Läxförhör


Snön ligger vit på taket - endast tomten är vaken, tänkte jag och tog på mig och gick på morgonpromenad. Maken var som vanligt i maskinen och tampades med snön.

Ja där gick jag i Hålan och tänkte på ditten och datten och tyckte faktiskt att det var ganska skönt vinterväder. Precis då gick jag förbi en äldre herre som frivilligt påtagit sig att skotta rent vid en cykelbana. Hej sa jag och nickade lite till mannen. Han nickade tillbaka och utbrast Måtte dä bare ta slut snaat. Ja verkligen, svarade jag. Men.jag.ljög. Förlåt du äldre herre, att jag for med osanning. Men faktiskt. Det är trevligt med vinter tycker jag. I alla fall när det inte är blaskigt, eller blåser, eller vräker ner, eller yr, eller när jag måste skotta fram bilen, eller när man bara halkar hela tiden, eller när jag måste skrapa rutan eller det är så kallt att näsan bara rinner H.E.L.A tiden. Men. Idag var det inte en sån vinter, utan en sån där härlig.

När jag gick där kunde jag inte låta bli att tänka lite på Maken. Hörde ibland att det brummade och vände mig om för att se om det var hans maskin. Men det var det inte. Försökte komma på vem det var som var snöansvarig i det området där jag befann mig just nu. För det har jag fått information om ungefär 250 gånger, så jag borde fatta att det var orimligt att möta Maken just där eftersom det inte var hans område jag befann mig i. Kom på mig själv att titta på spåren på marken. Ja kan ni tro? Jag blodhund?! Jo för ett par dagar sen fick Maken nämligen för sig att han skulle förhöra mig. Vem har kört här? sa Maken plötsligt och pekade på ett hjulspår. Du, sa jag, eftersom du frågar. Men så lätt var det tydligen inte. Och med ett antal ledtrådar fick jag tillsist rätt. Men nu så kom jag alltså på mig själv att gå och träna. Vinnarskalle som jag är vill jag ju inte vara lika oförberedd nästa gång frågan kommer upp. Att jag sen "motförhörde" Maken om vad mina kollegor heter och att han bara satte tre av sju var inget som bekymrade honom. Men jag borde i alla fall känna igen hans spår. Och veta att Mats i Svängen hade kört just där. I.A.L.L.A.F.A.L.L.


Nope. Fel mönster. Helt fel. Inte ens lite likt Makens.


Nu börjar det likna lite. Men eftersom jag befinner mig där jag är, borde det inte vara Makens utan Kristoffer. Han kör ju här har Maken sagt.

Men.sen.
Jag gick ett par hundra meter till och på nåt vis var det som ett lugn som föll över mig. Som om jag gått in i en osynlig bubbla. Och.jag.visste.det. Jag var inne på Makens område. Och då kunde jag känna mig trygg. Här var snön i ordentliga högar. Ingen oskottad vall som man var tvungen att forcera. Och hans signatur överallt.
Jag kommer klara i alla fall det testet nästa gång. För vem har kört här?


Jo det har ju Maken gjort.


Grej of the day 12

F.I.N.A.L.! Sista grej of the day och har sparat det bästa till sist. Min förlovningsring och vigselring. Okej det blir två grejer. Men de hör ju ihop. Till skillnad från Bernadotte-bruttorna har jag ingen megasten, men många små. Och.det.funkar.för.mig. Ringarna är en påminnelse om att Maken och jag hör ihop. Det kan man ju inte bli annat än glad över!

God Jul allihopa!


Märkligt

Han ligger alldeles oskyldig i sängen. Låtsas som ingenting. Dessutom har han snott min kudde. Men här är beviset. Inte.så.oskyldig. Men granen står upp i alla fall. Och det mesta är kvar.Kisse är förövrigt den enda som legat i sängen tillsammans med mig nu på morgonen. Maken försvann vid tre i natt. Och räknar med att vara borta HELA dagen. Det snöar och yr. Och Hålan står stilla utan snöröjargänget. Funderar på att leta upp honom innan jag åker till HANS släkt för att fira jul, och pynta maskinen med lite glitter och bjuda på lussebullar och pepparkakor. Har han tur får han en skinkmacka också.

Nu blir det "samling vid krubban" i kyrkan och sen drar julfirandet igång på riktigt. Hur riktigt det nu kan bli utan Maken. Och mamma. Och pappa. Och brosan. Och hemma. Gulp.

Ska vi slå vad?

Ikväll har vi styrt med alla julklapparna. Omsorgsfullt slagit in dem och försett dem med papper, snöre och namnetikett. Imorron tar det ungefär 30 sekunder och så är allt över. Men. Det är ju så spännande!

Samtidigt som Maken packade in paketen klädde jag granen. Maken ombesörjde ljusen, men resten fixade jag. I år blev det lite temagran. Brukar vi inte ha. Jag gillar när det är lite av varje i granen. Lite av varje med minnen. Som när man öppnar julsakslådan och utbrister, åh kommer du ihåg de här? eller åh, de här som mormor alltid hade i granen? Men i år blev det kulor och änglar i granen. Bara. Och så kattens pynt med då. Som en liten förhoppning om att han ger fn i vårt övriga julgranshäng. Vi brukar få förankra granen i väggen varje år eftersom Kisse har vält den otaliga gånger och pajat parketten på så vis. Men i år har vi granen på ett annat ställe i vardagsrummet. Utan förankring. Alldeles precis brevid soffan. Därför är beklädnaden lite gles just där, eftersom Kisse har första parkett på armstödet annars. Hans pynt ja. Det är de fulaste kulorna längst ner som är lätta för två tassar att dra ner. Vi brukar höra det när vi har gått och lagt oss, för han är ganska lydig när vi är med. Men.då. När vi lagt oss. Kling, kling, kling. Ljudet av en tass som klatchar lite på en av kulorna. Sen är det bara att vänta ett par sekunder och sen hör man dunsen när kulan är i backen och sen.börjar.jakten. På kulan. Över mattan, bakom soffan, ut över golvet, under tv-bänken och sen är det inget kul längre. Då.är.det.dags.för.nästa.kula.


VA?! Pratar du om mig? Jag är helt oskyldig. Ser du inte hur fint jag ligger här. Är det en gran här? Har jag inte märkt. Förstår inte vad du pratar om. Bockarna? Ingen aning hur de kunde välta. De var väl trötta. Skyll inte på mig hela tiden. Jag är O.S.K.Y.L.D.I.G. Kan dessa gulblixtrande ögon ljuga? Jasså. Ja. Okej. Jag erkänner.

Satsar på att granen får stå i natt, men imorron blir den vält av tuppjucks-Kisse.


Grej of the day 11

Dagens grej of the day är en mycket beroendeframkallande pryl. Med den är kunskapen bara ett par pekande bort. När var finska vinterkriget undrade mina kollegor härom dagen. Jag kan googla sa jag. Undrar hur vi hittar till fotografen sa en vän. Jag kan titta på kartan sa jag. Har du Hasses telefonnummer frågade Maken. Vilket av dem frågade jag och tog fram hela kontaktsidan. Oh.my.God.hur.klarade.jag.mig.innan.augusti?
Eftersom jag tar alla bilderna till bloggen med just I4an så blev det lite svårt att bjuda på en bild idag. Men lånade denna från kulturbloggen.com.

Fler än Maken och jag som är ute i sista s...

img_8859 (MMS)

Fler än Maken och jag som är ute i sista sekunden. Att folk aldrig lär sig... Och inte vi heller tydligen. Dessutom pratar de om snökaos här, fast Maken tycker stadsborna har en vek definition på snökaos. Halt är det däremot. Som.bara.den.


Grej of the day 10. Den här tavlan är sååå...

img_2757 (MMS)

Grej of the day 10. Den här tavlan är såååå Ida. Blir så glad när jag tittar på den. När jag var i Göteborg en gång tog Emma oss med till butiken Prickig Katt där konstnärinnan själv jobbade. Blev hellyrisk där inne. Så mycket fint. Ta dig ett besök dit själv nästa gång i Götet.


Tio gånger

Nu är det redovisning av det här. Upp till bevis.
Man skulle kunna tro att jag får utlopp för den här sidan av mig på jobbet med Knoddarna.
Men icke!

Tio gånger mig.

Men. Mer blir det inte. 50 bilder är inte en chans. Nu återgår jag till att inte visa nyllet på bloggen. Väntar gladeligen på din sammanställning Teza. Jag höll min del av dealen. E.L.L.E.R. H.U.R?


Istid

WTF?! utbrast Kitty när jag hoppade in i bilen. Du måste skoja?
Nä, sa jag. Bit ihop nu. Det blir snart varmt.
Kitty morrade argt, men sen var vi iväg.
Minus tjugo kan få vem som helst ur balans.LyckatPaketspelet med kollegorna blev lyckat för vinnarskallen Fröken G. Tack och lov fick jag behålla paket och slapp gå tomhänt därifrån. Då sköt vi det avslöjandet på framtiden. Att jag är en usel förlorare.

Idag har ALLA pratat om kylan. Det har varit kallt som jag vet inte vad. Både ungarna och de vuxna var påpälsade som michelingubbar idag när vi gick till kyrkan. Fin himmel med en massa plötslig dimma när jag åkte hem. -18 stavas L.Å.N.G.K.A.L.S.O.N.G.E.R.
Hörde jag nåt? Sexigt? Jomenvisst!

Fick nöjet att hämta posten när jag kom hem. Blev så glad när jag kikade in i postfacket och såg en massa post. Det är det bästa med julen att man får en massa skriftliga hälsningar. M.E.R.A.
Grej of the day 9Den här skålen tycker jag är ursöt. Jag fick den av min moster och hennes man när Maken och jag förlovade oss. Eller ja. V.I. fick den, blir det väl då. Används ofta. Passar både till godis, chips och sallad. Fast inte allt på en gång.

Grej of the day 8När vi gifte oss fick vi denna underbara tekannan från Eva Solo. Ja den var ju inte från henne, men det är hon som har gjort den, eller designen. Äh, ni fattar. I alla fall. En sån stämninghöjare för en tebälgare som jag när man kan brygga hela kannan full och sen ta lååååååångfrulle på helgen. Var också en kär kamrat och följeslagare när jag studerade förra året och satt mycket framför datorn. Då var det boken, blocket, datorn, kannan och muggen. Klar att börja.

Julavslutning

Bävade lite för dagen idag. En och en halv kilometers promenad enkel väg med 65 knoddar på rad. Två och två. In till kanten. Håll i varandra. Nu kommer det en bil. In till kanten. Bråka inte. Nä det är inte långt kvar. Gå ordentligt. Skrik inte. Nä vi är snart framme. In till kanten. 

Å.H. M.A.J. G.Å.H.D.

Men de gick så fint så fint. Visst inte hela tiden. Men helt klart över förväntan. Både dit och hem. X i taket.
Vi var nämligen i kyrkan på julavslutning. Blev nästan rörd när jag kikade på dem där i bänkarna. Så duktiga. Det är nåt visst med kyrkorum alltså. Hela stämningen. Flera av dem hade aldrig varit där tidigare och kikade sig nyfiket omkring. Och hela stunden satt ungarna som tända ljus och sjöng av hjärtats fröjd. En stolt fröken. Med en liten tår i ögat.


E tomten gay?  Titta vad roligt det blev n...

img_4207 (MMS)

E tomten gay?  Titta vad roligt det blev när jag packade ner godiset som blev över inför imorron. Visar tydligt min humornivå för stunden. Säger god natt istället. Imorgon blir det två grej of the day. Orkar inte dra igång datorn. Puss


Är på 6-årskalas hos svägerskans kotte. Bl...

img_1851 (MMS)

Är på 6-årskalas hos svägerskans kotte. Blir det en brandmansklädd guldgrävare i snowracerbacken? Ser jag fram emot.


Tittar på En callgirls dagbok på femman. K...

img_2772 (MMS)

Tittar på En callgirls dagbok på femman. Kollar samtidigt rollistan på IMDb -Iddo Goldberg... Hm. Sweet. Iddo Goldberg. Skulle jag lätt heta om jag vore i den branchen! Synd bara att det är hans riktiga namn och det faktum att det är en han!


Grej of the day 7

Jag vet att den är lite härmig Louis Vuitton, en fulfulfulkopia, men jag älskar min nya handväska. Jag vet att den är på tok för stor -egentligen- men jag älskar den. Jag får allergiska utslag av små handväskor som man ska ha på axeln och jag hittar ingen snygg modell att ha på tvärsen. Jag har supersvårt att hitta väskor som jag trivs med. Förut köpte jag väskor fast jag var lite osäker på dem och givetvis blev de aldrig använda. Numera köper jag BARA väskor som jag är helt hundra på. Vilket resulterar att jag måste stå och gå framför speglarna i butiken ungefär 15 min innan jag är övertygad.


En anelse, en hög och en hämnd

T.J.U.G.O. - 2 0 - cm vit förbannelse föll i natt. Tur jag har bröllopsfotot på väggen att titta på, för snart glömmer jag hur Maken ser ut. Den här helgen har han mest varit en anelse. Vi umgicks ett par timmar igår innan han slocknade i soffan och sen gick han och la sig ganska långt före mig. Nu har han varit på jobbet sen halv fyra i natt och vem vet när han kommer hem? Och då måste han ju sova. Frågan är om jag kanske -K.A.N.S.K.E.- får sällskap till kvällsmaten ikväll då det möjligen går att skaka liv i honom igen.

Men jag har att göra. Lägenheten ser ut som en rövarkula. Har samlat ihop alla småhögar som legat här och var och bara belamrat hela stället. Så jag har att göra. Vi hörs igen nångång 2012 när jag är klar.Behöver damsuga också. Men det sparar jag nog tills Maken kommer hem och precis har somnat. Lite kan väl han få lida över att han lämnar frugan hemma ensam bara för att leka med det vita guldet? Inte.mer.än.rätt.i.min.värld.


Grej of the day 6

Titt som tätt anklagar jag Maken för att inte vara tillräckligt romantiskt. Men ibland så. Ja ibland riktigt glimrar han till. Och allra bäst är det om man inte är beredd.

Som till exempel när jag bodde i Norge och testade vårt förhållande. Eller, det var ju inte därför jag bodde i Norge, det var ju för att studera, men det blev ju ett styrkeprov för oss på samma gång. Tror det är enda gången som Maken faktiskt har prickat in Alla hjärtans dag. Ja AHD, vilken påhitt, men det är en annan diskussion som vi kan ta i februari. Hur som helst. Maken hade skickat ett paket till mig med lite grejer hemifrån som jag behövde och som jag inte fått med mig i flytten. I paketet hade han också skickat med ett julgranshjärta och ett jättegulligt brev med förklaringen till hjärtat. Åh. Jag låg där nere i källaren i mitt rum utan dörr och stortjöt.

Älskade du. Det var så fint. Så enkelt. Så äkta.

Hängde upp hjärtat i taket och tittade på det varje dag det första och sista jag gjorde. Och sen jag flyttat hem igen har det alltid fått hänga i sovrumsfönstret. Jag tittar inte lika ofta på det, men jag vet att det finns där och vad det betyder. Så jag är inte så tjatig vad det gäller Alla hjärtans dag. Han la på nåt sätt ribban på en gång och det går liksom inte toppa det.


Hurra hurra hurra för vår söta lilla Grinch

Visst är det helt underbart att börja dagen med att skratta så att allt blir suddigt en liten stund? Så härligt var det idag tillsammans med finaste Teza, Louise och Sanna. Brunch på Byttan fick bytas mot häng på S[kaffe]riet. Riktigt trevligt att träffa Sanna IRL för en gångs skull. Eller träffa? Snarare skymta. Eller rättare sagt, ana henne. Snart igen söta du!
Och eftersom Teza snart är ett år klokare gav vi Grinchen en födelsedagspresent med julkänsla. Hon tvivlade in i det längsta på att det faktiskt var något i den, men blev sen så här glad.


På övertid

Sovmorgon och jag sitter för en gångs skull ner och äter min frukost. Mitt bidrag till julklappsspelet med kollegorna ligger ute i hallen brevid väskan. Kisse blir nyfiken och närmar sig paketet. Jag sch-ar honom och han sätter sig brevid med nosen i vädret och låtsas som ingenting - tills han tror att jag inte tittar på honom mera. Då ska han på igen och sniffa och greja. SCH! Lägg av då! fräser jag från köket. M.E.N. D.Å.

Kisse lunkar högfärdigt därifrån och sen hör.jag.hans.hämnd.
I en påse i vardagsrummet där jag har bröllopsminnen sparade. D.Ä.R. Världens hårboll!

Så utstuderat och pure evil.


Nån som önskar sig en katt i julklapp?


Grej of the day 5

Jag är barnsligt förtjust i örhängen. Precis som Maria Montazami känner sig naken and exposed utan lipgloss känner jag mig så utan mina örhängen. För tillfället är favoriterna stora pärlor. Har både svarta och vita, men använder de vita oftast. Me.like.


Grej of the day 4Hela året går jag och suktar i linneskåpet varje gång det är dags att byta sängkläder och tänker, Vid advent - då är det dags. För vid första advent då är det verkligen dags. Och i samma stund som sängkläderna är i så infinner sig julkänslan, för den mörkröda färgen påverkar hela atmosfären i sovrummet. Och jag kryper ner och myser och är alldeles glad. Snart är det dags för tomtarna, men de är inte alls lika mysiga som stjärnorna.

Skinn på näsan

Det trodde jag inte, sa den manlige kollegan från grannskolan. Det trodde jag inte att du var så tuff! Jag myste och kände att jag blev nog två cm längre. Minst.

Grej of the day 3Den här lilla boken fick jag en jul för flera år sen av min moster. Hon hade förberett den med några recept och sen har jag fyllt på själv vart efter jag har smakat nåt extra gott som är värt att komma ihåg. Här i finns bland annat mormors hemliga pepparkaksrecept, kladdkakereceptet jag fick från Hanna och hennes kusin en gång för länge sen, Hannes brigdeiro-godis som vi hade på bröllopet, mammas revbensmarinad och Åsas goda sås som av nån anledning heter "Kennets sås".

Vi komma vi komma från pepparkakelandIkväll fick vi ändan ur vagnen och bakade äntligen pepparkakor. Degen har väntat på oss och det var skönt att ha det gjort. Men nu har vi kakor till fikat i alla fall. Kommer du förbi?


Studiebesök

Vill du åka med? frågade han. Jag travade bort och han öppnade och jag klättrade upp. Sen började det.

Framåt. Bakåt. Framåt. Töm. Skaka. Bakåt.
Framåt. Bakåt. Framåt. Töm. Skaka. Bakåt.
Framåt. Bakåt. Framåt. Töm. Skaka. Bakåt.

Maken var i sitt esse.
Blink blink med helljuset: Åk och töm lastbilen. Kör fram nästa.
När det var dags för matpaus tackade jag för mig och gick hem och sov. Det var kul att se Maken in action, men förstår inte vad det är med karlar och maskiner...

Grej of the day 2

Mitt liv vore inte fullkomligt utan min plattång. En trogen följeslagare sen den dagen jag köpte mitt första exemplar. Vill man verkligen förstöra min dag så göm alla mina tänger och hårfixargrejer och låt mitt hår självtorka. Tvinga mig sedan att gå ut bland folk och du är på min svarta lista f.o.r.e.v.e.r.


You shake my world

Å, sa pappa med ett leende. Jag tycker det är en spännande utmaning om det inte blir som man har tänkt sig. Till exempel precis när jag ska till och döpa ett barn, då måste han äta. Eller byta blöja. Det är rätt roligt faktiskt. När det inte blir som man tänkt sig.

Jag höll med. I mitt jobb måste man vara beredd på att det ALDRIG blir som man tänkt sig. Ska man prata om Lucia, går det inte fortsätta med det om det kommer en sopbil, eller börjar snöa, eller någon annat spännande som tar varje sexårings uppmärksamhet.

Men privat vill jag gärna ha det som det var tänkt. Att Maken ringer 40 min innan han ska vara hemma och meddelar att han blir 2 timmar sen. Eller att brödet är slut på morgonen när jag är så sen att jag redan borde ha åkt till jobbet. Eller att vi har avtalt att träffa någon, men att det blir förhinder.

Det handlar väl egentligen om små besvikelser. Att man sett fram emot något, men det inte blir av.

För egentligen har jag inget problem med spontanitet. I alla fall inte när det är jag som är spontan. Fast hur spontant är det egentligen om det är något man har tänkt på hela dagen? Som att strunta i att laga middag och istället äta ute? Försöker få Maken att bli mer spontan. Men när han är det, blir jag alltid lite brydd. Det skakar om min värld. Fast det behöver jag. Skaka mig lite.

I helgen föreslog Teza att vi skulle ses till nästa helg. Oj! Spontant infall en hel vecka i förväg? Skulle ju handla julklappar med Maken. Skak. Skak. Klart jag är på baby. I'll be there!

Grej of the day

Tänkte köra en egen liten nedräkning till jul nu och visa grejer som jag har som gör mig glad. 12 days before X-mas. Så se fram emot att berikas med 12 prylar som gör Fröken G's liv lite roligare av en eller annan anledning.

Dag 1
Den här lilla skålen är ny i mitt liv. Jag fick den i fredags av mina underbara ungar och deras föräldrar efter luciafirandet på skolan. Den är så underbart söt och passar så bra för just polkagrisar. Påminner om något som farmor hade när jag var liten.

Taskigt

Har varit på kvällspromenix med Maken. Men blev mycket förbluffad över den taskiga uppmaningen på dörren till den lokala bokhandeln här i Hålan. Önskar man sina medmänniskor nåt sånt? Fyy...


Vi har inte åkt nåt tåg

Var var tåget? frågade han.

Jag såg hans besvikna blick när jag berättade att det kallas för lucia-TÅG för att man tågar tillsammans.

Ibland är en del ord bara konstiga för en sexåring.


Maken och jag är på bio och ska snart se H...

img_1792 (MMS)

Maken och jag är på bio och ska snart se Harry Potter. Äntligen. Myyys.


UndercoverTog mig en tur i det underbara skidvädret. Solen sken, fåglarna kvittrade. M.E.N.Glömde skidorna hemma. Eller rättare sagt, eftersom jag inte äger några, fick det bli bara stavar.

Men medan jag gick där och vände mig titt som tätt om i min paranoja över att vara förföljd tänkte jag på Tezas mot-utmaning. What the heck! Jag e på. Men. Står fast vid att jag inte vill vara på bild på bloggen, så jag tänker använda mig av förklädnader. Bra va? Så. 50 dagar. 50 bilder. Redovisa delmål var tionde dag och sen en summering? Ja det blir bra. Där har ni nåt att se fram emot! Nån mer som är på?

Det vita guldet

Maken och jag tog oss en kvällspromenad igår. Vi bestämde att vi skulle gå förbi i hamnen och titta på de nya husen de bygger där. När vi kom ut började det snöa. Makens mungipor for upp till öronen och jag hörde nåt om "det vita guldet". Vi gick vidare och jag tänkte egentligen inte så mycket på det i början, men vi gick inte åt det hållet som vi rimligen borde gått åt för att ta oss till hamnen. Det var först när Maken helt omotiverat ville ta svängen runt torget som jag förstod. Alltså. Jag hade inte lagt så mycket vikt vid de små kommentarerna under promenadens gång. Men.nu.föll.allt.på.plats.

Vi var inne på hans revir och han kollade vem som hade pinkat där.

Han analyserade hjulspår, kommenterade snöhögar och namedroppade olika entrepenörer och maskinmärken. Det var först när vi tillslut närmade oss hamnen som Maken lämnade sitt transtillstånd och närvarade under resten av promenaden. Vilken var riktigt mysig med det vita guldet som dalade ner över oss.


Välkomna in i min stora familj

God morgon! Och TACK.
Är helt överväldigad över besökarstatistiken. Helt galet. Kan ju visserligen vara en tillfällighet, men vet inte riktigt vad som hände. Plötsligt igår sa det pang i stapeln. Eller i mina dimentioner av läsare kanske det egentligen sa plopp, men jag är jätteglad. Verkligen! Samtidigt som det är lite läskigt. Faktiskt. Men välkomna, och välkomna tillbaka. Känn er som hemma.

Maken är i skogen så nu blir det lite frulle för mig i min ensamhet. Vi hörs om en stund igen.


Pang.                                           Plopp.

Ett tu tre

Maken och jag pysslar julkort tillsammans och tittar på Narnia. Blir nog trean i julhelgen. Ser vi fram emot.


Linslus

En rolig idé som jag ramlade över. Inget för den skygge. Ett projekt jag skulle vilja se Teza göra! Och Daniel. Kom igen!

a picture a day - preview
from Ylva Karlberg.

 


10 hål i nacken

Svägerskan, lillpysen och storpysen var sällskapssjuka och vi tog oss en tur till pulkabacken.   


Storpysen var impad över min fräsiga dubbelpulka och när jag pausade tog han sig ett par vändor själv.

Avslutningsvis roade Svägerskan och jag oss med att göra denna underbara skapelse. Så åker du norr ut på E22 står han där och vinkar till dig. I alla fall imorron också om tövädret håller i sig.


Oj dåI veckan som gick har Maken och jag visst ägnat oss åt annat än hushållsarbete. Jaha. Ni vet var ni hittar mig de kommande timmarna...

En skitsak?

Ett par gånger om året brukar jag skriva en WTF-kommentar till hundägare i min statusline på Facebook. Idag tänkte jag ge mig på en annan grupp människor, nämligen snåla husägare.

Eftersom jag aldrig själv hittills har varit husägare så kanske jag kastar sten nu i mitt framtida glashus, men nä. Tror inte det. I.N.T.E.

Att bo i hus innebär mycket kostnader jag vet det. Amorteringar, sophämtningsavgift, sotaren, elräkningar och vattenavgifter. Men WTF husägare?! 

Så länge ingen kan visa mig en matematisk uträkning på en ANSENLIG summa som man sparar på att inte - INTE- spola varje gång man kissar på toaletten, tänker jag tycka att det är helknäppt. COCO LOCO. Jag tycker faktiskt det är skitäckligt. Men okej. Om man nu måste spara på vattnet så är det väl okej att göra det hemma där ingen ser vad som sker. Men det är INTE okej att ta med denna tradition utanför hemmet!

När jag jobbade på en förskola för ett par år sen kom jag på ett barn som aldrig spolade efter sig, så jag påminnde om att spola och han tittade frågande på mig och säger "men mamma säger att man inte ska spola när man bara kissat!" Då blir det fel. Men NU ska ni få höra. På jobbet har det hänt, flera gånger nu nyligen, att när jag ska på personaltoan får jag börja med att spola! U.S.C.H. Vuxna människor! Hoppas innerst inne att det är en knodd som fattat fel och ränner på personaltjottan och glömmer att spola, men jag bävar för att jag har fel.

Snälla spola.

Handla med kuponger och förmånskort, se över ditt telefonabonemang, dela tidningsprenumeration med grannen, handdiska, duscha på jobbet, baka eget bröd. Låt det ekonomiska sinnet vara kreativt så borde alla kunna spola. Varje gång. Eller?

Livet på en pinne

Ikväll är det ombytta roller för Maken och mig. Brukar vara jag som är ute och rumlar och han är hemma och håller ställningarna (i soffan framför fotbollen på tvn). Men ikväll är käraste Maken på galej och jag passar på att äta sushi. Mmmm. Fast det fick bli snabbvarianten idag ala Konsum. Gjorde själv för ett tag sen och resultatet blev riktigt lyckat.

Hemgjorda.


Bortgjorda.På allmän begäran. Nya frillan. Helnöjd. Ja?

img_7130 (MMS)

På allmän begäran. Nya frillan. Helnöjd. Ja?


Kökstankar

Det slog mig när jag lagade mat att det finns otroligt mycket onödigt i mitt kök. Till exempel har jag massor med pryttlar som jag aldrig använder. Lökhållare, pizzaslicer och gurkvirare för att nämna några. Lökgrejen och gurkviraren har jag köpt inom det sista året tror jag, men hade nog stängt av hjärnan då jag fick sånt ha-begär till två meningslösa pryttlar.

Sen har vi sånna där grejer som mest ligger och tar plats, men som används nångång ibland bara. Mini-gafflar till exempel. Används bara till köttpålägg, vilket är mycket sällsynt i vårt hushåll. Nästan bara när vi har gäster. Kan också användas till sill, men sånt äckelpäckel äts inte heller här, så där ligger mini-eländet i lådan och tar plats.

Trägaffeln är en tankenöt. Den använd väldigt sällan och just nu kan jag inte ens komma på ett enda tillfälle då gafflen faktiskt var bra, eller tillfällen då man bör använda en trägaffel och inte slev? Spagetti? Men då har jag ju en pastaslev i plast.

Det finns ju också sådana grejer som är TOTALT onödiga men jag bara älskar dem. Mini-rivgärnet till exempel. Till vitlök och parmesan. I just lööööööv!

Kokade ris idag till maten. Och ja Svåger, jag läste på förpackningen. Hur mycket ris och hur mycket vatten. Höftade i lite salt (oh yeah, I'm a gambler). Svågern berättade sist att han tycker det är överkurs att läsa instruktionen på risförpackningen. Alla borde kunna koka ris utan instruktion, men vissa saker väljer jag att inte engagera mig i. Har ett barn på jobbet som är sån, han lär sig bara namnen på de personer som han tycker om. Tack och lov kan han mitt namn.På tal om ris. Boil-in-bag. Helt underbart och totalt slöseri med jordens resurser! Men perfekt resultat. Varje gång. Andra onödiga underbara grejer är Bonduelles burkmajs som har avdragbart lock. Har tre ärr på vänster handen från burköppnare, så ja tack Bonduelle.

Vad har ni i lådorna som ni inte använder?


Och på tal om inte använder. Slogs av tanken när jag öppnade kylskåpet att Undra hur många förpackningar här inne som EGENTLIGEN är för gamla? J.Ä.T.T.E.G.A.M.L.A. Antika. En aningen skämda. Eller helt okej. Och då är det skrämmande hur något så gammalt fortfarande kan vara okej? SÅNT kan ge mig mardrömmar.


Det lackar mot jul

Kvällen har ägnats åt ytterligare lite julförberedelser, nämligen att salta in julskinkan. Är inte Maken och jag husliga så säg? Trodde först att skinkan var skämd, men såg sen att svålen var både svart och rosa. En riktig Pigham-gris. Pratade med den grisen hemma hos päronen i utehagen på gården. Jag vet att det var den, för det fanns bara en svartrosa gris. Den sötaste av dem alla. Fick lite ångest där vid saltingnidandet eftersom det var så tydligt. Svart på rosa så att säga... Annars när det bara är kött tänker man ju inte på vilken gris man äter eller hur de såg ut. Då är det bara mums. Men jag tänker ändå njuta av skinkan. Säger som Petra Mede, Tack och förlåt.Sen överraskade jag Maken med nåt han har väntat på länge. Länge. Ända sen i midsomras närmare bestämt. Frugan hade köpt Stureost till Makens stora glädje. Sture är en högtidsost hos oss och till Ostmonstrets aka Makens förtret är hösten en högtidsfattig period. Men nu är det tillräckligt nära jul för att Sture ska vara lovlig. Makens ögon tindrade som ett litet barn i godisbutiken. Stackarn är hårt hållen...


Det var bättre förr

Åt lunch ute idag.
När vi gick passerade vi två grabbar som satt och åt.

BÅDA hade både jacka OCH mössa på!

Kände mig hundra år gammal och ville bara läxa upp snorvalparna att det är kutym klä av sig ytterkläderna när man äter. I alla fall när man är på restaurang. McDonalds är väl en sak. Nä förresten äter man inomhus över huvudtaget ska man inte ha mössa och jacka. Jag kan vara liberal med huvudbonader i nästan alla andra situationer, men I.N.T.E. när man äter!

Vänligen, men bestämt,

hälsningar Tant Ida

Det var på håret! Är hos Greger the Hårgur...

img_1568 (MMS)

Det var på håret! Är hos Greger the Hårguru och fixar barret. Undrar vad kottarna säger imorgon när vi gick lös lite extra med saxen? Och vad kommer ni att säga?


Edens äpple

Brukar ni googla?
Det är inte många år sen Alta Vista var standard sökmotor och det man använde sig av. Ibland. Men nu. När Google finns. Googla har ju till och med blivit ett eget verb. Jag googlar nog nästan dagligen. Både på hemdatorn och på jobbdatorn finns googles verktygsrad, så jag behöver inte ens skriva in adressen till Google, utan knappa in vad helst jag nu är på jakt efter och på ungefär 0,21 sekunder får man ett otal förslag på sidor som man kanske var ute efter. Och mycket man inte är ute efter. Gjorde en bildsökning på jobbet en gång. Skulle ha tag på en bild med ett äpple av nån anledning och skrev "äpple". Tro inte att jag gick säker där inte. Nåt pundhuvud hade tydligen fått för sig att ta ett äpple och på nåt sätt (vågade inte titta så noga) trycka in det innanför förhuden på snorren! Ja, käre tid!

Det har tydligen kommit en sammanställning på vanligaste sökorden på Google. Matskribenten Lisa Förare Winbladhs festliga funderingar kring detta kan ni läsa här. Många väljer att googla maträtter och recept, i stället för att slå i kokböcker eller ringa mamma. Varför?
Senaste matgooglingen jag gjorde var på Lussekatter. Men blev inte nöjd med min sökning och fick ändå slå upp i kokboken.

Men imorron. Om Google-gänget gör en ny analys av populära sökningar, sätter jag en hundring på att "äpple" har stigit ett par pinnar i listan.


Plus minus en

Men vad är det med er?! utbrast jag. Förra veckan var ni hur tysta och duktiga som helst.
Jag var inte här förra veckan, sa en av kottarna.

Tragiskt nog satte han huvudet på spiken. Men tror inte han såg sambandet själv. Arma barn.

Julkänsla

Idag har Maken och jag julstökat. Mest med betoning på stökat. Eller rättare sagt, jag har stått för julgrejandet och Maken för stöket.

Jag har

hängt upp hyacinter utanför dörren (hann inte och orkade inte göra nån krans i år)
gjort en pepparkaksdeg
gjort nejlikoapelsiner (lät mig inspireras av Hanna, fast mina blev inte riktigt lika fina)
tagit upp skinkan för att tinas innan saltningen

Maken har

tömt en hylla i vardagsrummet (alla grejerna utspridda i hela rummet)
monterat ner hyllan
lockat och pockat på sin fru om att hjälpa till att bära ner i förrådet
packererat alla grejerna i flyttlådor
igen lyckats få frugan att bära ner en massa grejer i förrådet. TVÅ gånger dessutom!


På vägen upp från förrådet råkade jag få med mig vår fina megatomte. Brukar inte låta tomtarna komma fram förrän dagarna innan jul, men den här är så fin att jag gör ett undantag.

Visste ni förresten att Maken och jag har ett fadderbarn i Vietnam? Här är ett urbra julklappstips till de som redan har allt. Eller om du bara vill göra en god gärning.

 

Om jag bara vore Superman

Hur gammal är hon? frågade Svågern. Jag vet inte, svarade jag. Hon är nog född -89. Maken pikade mig genast att jag inte kunde räkna ut det eftersom han är född tio år tidigare. Vi pratade vidare lite om andras ålder. Han är så gammal och hon så, men det enda vi egentligen behöver komma ihåg är att du är tjuåtta, summerade Svägerskan. Mitt.i.prick. Gulle dig.

De andra pratade vidare om mitt 28-forever-tillstånd och undrade om jag skulle vara 28 enda tills jag kunde vända på siffrorna. Ja, då är det okej. När jag är 82. Då kan jag stå för min rätta ålder. Men till dess vänder vi inte på nåt. C O M P R E N D E?

I morse fick jag ett glatt besked om att jag inspirerar andra bloggare. Eller inspirerar? Smittar kanske? Bedöm själva om jag smittat eller inspirerat Nikka.


Här om dagen rapporterade den lokala morgontidningen att det är fler än jag som har åldersnoja:


Mat och julstämning i Staden

Svägerskan, Svågern och jag tog en paus i julshoppingen och provade Ernestos vedungsbakade pizzor. Kan verkligen rekomenderas!
Efter ett tag, fast mycket tidigare än väntat anslöt Maken till shoppandet och mer fokus lades på julklappar och inte min personliga konsumtion och nöje. Innan julbordet hann vi givetvis fika en gång till. Fast bara kaffe den här gången. Ja till och med jag. Fast en latte. Givetvis.Julstämning på Hanssons. Mmmmm janssons. Och lax. Och omelett. Och ägg. Och revben. Och kroppkakor. Och janssons. Och lax. Och...


Äta? Kaffe? Äta?

Nu samlar vi energi igen. Det roliga med att gå på stan med svägerskan är att hon har en inbyggd mat- och sovklocka precis som Skalman. Shoppandet gick så där idag när inte side-kicken var med, slutade med att jag handlade mest till mig själv. Men det är ju en risk Maken fick ta när han valde att sova istället för att bistå mig i julhandeln...

Laddar inför heldagsshopping med svägerska...

img_4438 (MMS)

Laddar inför heldagsshopping med svägerskan med make i staden. Min Make sover efter 20 timmars arbete det senaste dygnet. Är fascinerad över att kringlan faktiskt säljs som "liten kaka"... Size.does.matter. Eller?


Ett värmande tips

Fick ett värmande tips från Lillebror och Sambon. "Varför spendera massa pengar på en badtunna när man har en karl med maskin." Så.sant.så. Ska ta upp det med Maken. Fixar han skopan med vatten kan jag ta mig an veden.
Fast bilden de skickade till mig var finare än den här (från Blocket), där Makens och mitt huvud var dit klistrade på personerna på bilden.


Öppet brev till SJ

Nu SJ ligger det till så här.
Den 30 december ska jag och Maken ta tåget till Eilef, Hanne och Nathaniel. Den 3 januari ska vi tillbaka. Den här veckan har inte verkat speciellt förtroendeingivande för er del. Känner mig inte alls övertygad över att ni ska ta oss dit vi har betalt för att komma. Lite snö och älgar borde väl inte vara nåt problem? Pleeeeaaaaseeee, prove me wrong!

Ska jag be Maken ta med skyffel och stutsare?

Tänk om, tänk nytt

Mina middagsplaner grusades idag när jag såg skolmatsmenyn. Jaha ja.


Hämnd

Ni vet när man kör bil i mörker och mötande bilar bländar upp sekunden innan de passerar. Det är nog det mest irriterande jag vet! Det går ju inte hämnas tillbaka! Skitirriterande. Det ända man kan göra är att hämnas på efterföljande bil, och det blir ju liksom en retroaktiv hämndaktion på tredjepart. Helt fel. Men ändå känns det lite bättre.

Eftersom jag kör ca 3000 mil om året och detta är ett vanligt återkommande irritationsmoment på vägen har jag kommit fram till följande:
För att kunna hämnas utan att bli bländad själv gäller det att angripa mötande bil om man har bilar bakom själv, det ökar oddsen avsevärt.
Om man får möte med flera bilar i rad, kan man blända upp på sista bilen, eftersom den inte bländar upp pga bilen framför. Det finns dock en risk att den främsta bilen bländar dig.

Summa sumarum. Har du bilar bakom dig och möter flera bilar på rad är chansen störst att lyckas! Lycka till. Låt oss hämnas.Eller inför körförbud för förare som bländar upp för tidigt. Det är ju lite farligt att bländas. Har jag hört.

Minnenas television

Hört genom dörren i hallen

-snabba steg- (pojke till flicka) Lisa vet du? Pelle är kär i dig. Hihihi -fort därifrån-

Kunde se framför mig hur förvånad, men glad tjejen blev. Och kom att tänka på Mattias.


M A T T I A S


Alla var kära i Mattias. Jag med. Till och med farmor, avslöjade hon i ett svagt ögonblick. Fast om hon varit yngre, la hon till sen.
En gång på fritids sa Mattias att han skulle pussa mig. Jag försökte tjutande gömma mig i varje rum innan jag tog skydd hos en fröken. Fast egentligen ville jag ju inget hellre än att ha en puss. Det hade varit mysigt. Men det blev inget.

Lisa går vidare i hallen. Någon som uppfattat beskedet Lisa nyss fått börjar sjunga. Pelle och Lisa sitter i ett träd, P U S S A S!

Lars. I Norge. När allt var så där nytt och pirrigt och nästan onämnbart. Blipp Blipp. från Kristian, en gemensam kompis. Ida and Lars sitting in a tree, K I S S I N G! Tio år sen. Blev en kort tur i trädet. Klättrade upp i ett annat istället. Bättre utsikt från där jag sitter nu. Tror jag sitter kvar.

HierakiFarbror Blå är ute och finåker. De ligger under tillåten hastighet. Bilkön samlas på, inte en käft som vågar köra om. Omköraren på bilden gled snabbt in i ledet när han såg vem som låg först...

Och inne i snutbilen sitter konstaplarna och garvar läppen av sig åt den fega pöbeln som vackert fogar sig bakom, fast de hellre skulle kört 120.

Nedräkningsdags

Hahaha! Fröken Svår tipsade om den här julkalendern. Det blir spännande att följa den fram till jul. Bokmärk den du också!

Efterlängtad

Nästan varje dag. När jag sätter nyckeln i låset. Startskottet. Skyndar mig till mötes.
Heeeej! Fy vad jag har saknat dig. Jag kan inte säga det nog. Ä.N.T.L.I.G.E.N. är du hemma! Se mig! Kom så kramas vi. Nu! Åh vad jag älskar dig. Se mig då! Hallå! H.A.L.L.Å.! Här är jag. Jag vill gosa. NU.To do-list

Att göra på jobbet:9.30 Börja jobba

9.30-9.45 Rast

9.45-10.45 Planering när barnen är på gympa

10.45-11.30 Äta med ba... nä förresten, barnen äter ju med gympapersonalen. Fortsätta med planeringen då.

11.30-12.00 Lunchrast

12.00 Äntligen träffa barnen

13.00 Skoldagen slut.

Resten av eftermiddagen ägnas åt att leka, pyssla, styra upp köordningen i pulkabacken och eventuellt lite konfliktlösning.

17.30 Hej E22

RSS 2.0