Men okej då. Det är väl inte så farligt att vara tretti. Men inte trettiett. jag vill inte vara trettiett.

Boostad

"Du gör ett så bra jobb. Det tycker vi allihopa på vår enhet. Du är engagerad. Och modig. Du vågar ifrågasätta och ställa frågor. Du ställer kloka frågor, sånt som en annan måste gå hem och tänka på lite först." Vilken boost! Sickna fina ord. Om mig! Brukar inte känna mig så smart, tvärtom. Det är ju därför jag frågar. Frågar tills jag förstår. Det är en regel jag har. Blev så glad för de fina orden. TACK!

I ett svagt ögonblick

Vad tusan tänkte jag på? Har inte lust att gå upp. I!N!T!E! Klockan är 4.40 och jag har frivilligt gått med på att åka till jobbet klockan fem istället för sex. Inte för att jag egentligen behöver. Men det är skönt med sällskap. Samåkning. På gott och ont. Nästan bara gott. Fast just nu gör det lite ont.

Samtal med en 6-åring

Jag tycker inte det är så kul med rast.
Inte?
Nä. Det är kallt nu. Jag gillar sommaren.
Ja det är mysigt.
Jag har bett till Gud.
Jasså? Brukar du be?
Ja.
Var du i kyrkan igår då och bad?
Nä.
Hemma?
Nä. Här i skolan. Jag sa att det skulle vara jul och sen sommar.

Mitt.i.prick. Det bästa med vintern (jul) och sen varmt igen. Härliga kloka unge!

En hög med kärlek

Ser ni? Ser ni högen? Det är kärlek det.
Maken hade vissa åsikter om hur jag skottade igår och överraskade mig imorse med att ha rensat rent så det bara var att backa ut. Det gäller att ha kontakter. Ha.ha till grannarna som får backa fram och tillbaka hundra gånger för att komma ut. Jag är gift med mannen med maskinen!
Fina Make.


StartskottAdventfirande igår i mammas och pappas håla.
Adventpsalmer och ljus i kyrkan, julskyltning och avslutningsvis lite julmat.

Bring it on X-mas, I'm ready!Vovve var som vanligt jäääääääättehungrig. Snäääälla...?Gosig, nöjd och glad. Ända tills tanken slår honom. Är.det.inte.dags.för.mat.snart?


S.e.r.i.ö.s.t. Är det meningen att jag ska...

img_0083 (MMS)

S.e.r.i.ö.s.t. Är det meningen att jag ska se nånting här? Har varit i päronens håla på adventmys medan Maken sovit. Blir väl att möta honom i dörren, verkar ju lovande för honom. Hej gräsänka!


Effektiv

God morgon! Klockan är knappt nio och jag har bäddat sängen, diskat, vikt och lagt in kläder, gjort adventsljusstaken fin med mossa, städat köket rent från mossa, bytt handdukar, putsat fönstren i köket - både inne och ute, fyllt på kattens mat och vatten och städat lite till i köket. Funderar på om jag ska ta och duscha, för det är väl för tidigt att köra igång hushållsassistenten nu va? Om inte annat känns det taskigt att väcka Louise på det sättet...

2 pkt saffran och ½ flaska vin

För sjätte gången genomfördes det årliga lussebaket med finaste Louise.
Bullarna blev fina, gula och fantastiskt goda.


Oh no, lusse-katt?!Louise och jag bakar lussekatter och Kisse ser lite oroad ut över namnet på bakverket...

Blodhund

Nu.har.det.börjat.
Jag lever ihop med Sherlock Holmes. Det yttrar sig visserligen då och då under året, men visar sig extra starkt så fort snön har fallit.

Här har Nisse i Slåtterfall kört.
(Hjulspår i snön som är helt osynliga för det otränade ögat)

Nu borde vi snart se Pelle Olsson... där!
(Ett svagt brummande som knappt en delfin med superhörsel skulle uppfattat. Om det blinkar i alla fall, så har jag en chans att säga "där kör en maskin", men 99,9% risk att Maken redan hunnit säga vem det är, vilken maskin, färg och tillverkningsår.)

VA?! Är Milo och Sandro ute, då ringer det nog hos mig om ett par timmar.
(Frugan oförstående eftersom ingen syns, men tydligen var det några däckspår och lite knastergrus som fick maken att dra slutsatsen. Och ja. Det ringde.)

Hmm. Här måste Mats i Svängens nya maskin kört.
(Igen, osynliga spår som tydligen inte överensstämde med tidigare erfarenheter från samma område som tydligen Mats i Svängen ansvarar för.)

Be aware snöröjare, Makens sinnen är helspetsade. Ingen, verkligen INGEN rör sig obemärkt i vårt område.
För mig är det bara början. Innan snösäsongen är över kommer jag ha hört fakta om ALLA i snösvängen och kunna alla uppdateringar om vem som har Huddig, Lännen, Dumper och så vidare och vem som kör var.
ONÖDIG FAKTA, men Maken är som ett barn på julafton så fort det brummar eller blinkar. Så.söt.


Gammal är äldst

Får en del gliringar angående bloggens namn. Men det är inga konstigheter. Jag har ingen lust att fylla trettio. Jag tycker tjugoåtta är en utmärkt ålder. Man är vuxen, fast fortfarande ung. Gammal nog att bli tagen på allvar och möjligheten finns att man fortfarande tillhör det yngre gardet bland kollegorna. M E N - det är skillnad på att vara vuxen och vara gammal!

Jösses. Idag träffade jag en man som var 34 år. Man ja. Ingen kille. MAN. Skulle nästan kunna säga att han var en herre. Eller till och med gubbe.

Han var gammal på många sätt. Och det var så tragiskt. Han satt där i sin mossgröna pullover och slängde sig med komplicerade termer och var så fruktansvärt beige på nåt vis. Gjorde inget avtryck på mig alls, mer än att jag fascinerades så av att han var bara fem år äldre än mig. Hört om biologisk kontra kronologisk ålder? Jag påstår att det finns även psykologisk ålder och den här snubbens psykiska ålder var fasen 54 istället för 34.

Din biologiska ålder kan du testa här. Men hur gammal är du psykiskt?

Nu tittar Maken och jag på På spåret. Bedöm själva om det gör mig äldre än jag är eller om det helt enkelt bekräftar faktum.

Kajsa VargMan tager vad man haver när man glömmer lägga vinet på kylning...

Det rycker i julrocksfoten

Man kan ju inte annat än få julkänslor när man hör den här låten. Videon ska visst va nåt utöver det vanliga. Hittade inte den så håll till godo med ett klipp från The Voice. "Sean Banan - din snälla taliban"

Louise min kära, på lördag spelar vi den här om och om igen pluss lite annan julmusik så är vi i rätt stämning till baket.


Bakom den vackra fasaden


Visst är det fint i vinterlandet? Snön gnistrar och knarrar härligt under skorna. Barnen på jobbet är glada och spralliga.

M E N...!Snödag TVÅ och jag är skitless på att pulsa, borsta och skrapa!
Jaa Teza, jag glömde verkligen en viktig punkt på den här listan.

Hur tänkte vägverket här egentligen?

img_2420 (MMS)

Hur tänkte vägverket här egentligen?


Vindkraftpark

Det åttonde mötet är avklarat. Och viftandet tar en paus till fredag. Har ni tänkt på hur lärare lärare vevar med armarna när de pratar? I snitt sju pers per möte. En timma per sittning. Både intervjuoffer och intervjuare gestikulerar så fort matluckan öppnas. Det ger lite grovt räknat 56 timmars viftande! Vi borde varit anslutna till en generator. Vem behöver bygga dyra vindkraftverk när man skulle kunna koppla en kabel till vilken lärare som helst?

Stopp! PAX! Jag tar patent på den idén!När jag kom ut från mötet gick jag bort till bilen. Känna på bakrutetorkaren. Bara låsa upp först. Bilen brevid blinkar till.
Fattar efter ett tag att jag gått till fel bil! S M A R T  A S S! Till mitt försvar hade den här bilen samma färg, takräcke och vinge precis som Kitty. Fast ett helt annat märke. Ingen japan där inte.


Äntligen! ropade han.För tio minuter sen ringde Makens boss och sa "Nu kör vi!" varpå Maken glatt hoppade upp ur sängen, skuttade ut i köket till den (omutifallatt) förberedda kaffebryggaren. Makens fru fick masa sig ur sängen och köra Maken till jobbet eftersom den andra bilen är på service.
Hemma igen. Dags att försöka somna om.

Ibland får han alla rätt

Idag när jag var helt slut i rutan efter dagens tredje och sista intervju och ögonen tydligen gick i kors eftersom jag fick avbryta en omkörning på grund av att jag i sista sekunden insett att det inte var tvåfiligvägbana utan enfilig, ringde Maken och ville att jag skulle hämta honom ute i bushen. När Maken hoppade in i bilen hade han pepparkakor med sig till sin hungriga fruga. Precis vad jag behövde. Gulle dig.
Söt som socker

Förra veckan stötte jag på en kvinna som jag känner och hon -nästan i falsett- förklarade för mig att man behövde inte smaka alla sorterna av kakorna som det -av andra- bjöds på. Idag såg samma kvinna min lunchlåda och säger frågande, "Var inte det lite lite det där?" Aldrig kan man göra folk nöjda. Så jag tog en lussebulle och njöt.

Ni vet när man är så där trött om mornarna...

Ni vet när man är så där trött om mornarna, att man helt saknar rumsuppfattning. Sånna dagar man vaknar av att tårna krossas mot byrån när du stapplande är på väg till badrummet. Imorse tog jag mig förbi byrån i sengångstillstånd, vidare in i duschen. Ut ur duschen en stund senare, men ändå inte vaken. Men sen. När jag skulle föna håret. Där väcktes jag av min bristande rumsuppfattning när jag mitt i rörelsen knockade mig själv med fönen. Så trött imorse. Så trött efter jobbet. Men nu! När jag ska sova. Urpigg! Andra andningen jovisst.


Eld i baken

Så.jäkla.trött.

Åkte hem från jobbet efter uteförmiddag, möte, lunch i bilen, hinna halva sista lektionen, fritids med utelek, konfliktlösning, pärlpyssel, möte. Intervjuveckan har dragit igång. Och jag far mellan jobbet i minihålan och staden som en tätting. Två grillningar idag. Tre imorgon. Tre på onsdag. Tre på fredag. Och två extra möten på torsdag och ett avslutande på fredag. Totalt är det fem extratimmar jag gör på min fritid bara den här veckan. Mot en pytteliten ersättning. Men jag lär mig massor. Men jag blir trött. T R Ö T T!

När jag åkte hem ikväll hade 2000 andra också äntligen fått sluta jobbet. Dessutom bodde alla tydligen i motsatt riktning för jag kunde använda helljuset ungefär en gång i fem sekunder. På hela hemresan. Och det var mörkt. Och jag var trött. Och det regnade. Mycket. Sa jag att jag var trött? Muminpappan hade kunnat stått och moonat i vägkanten och jag hade inte reagerat.

Blir tidigt i säng.

PremiärMmm.så.himla.gott.


Antik Dricka Vinner Frukost

Gårdagskvällen blev som jag förutspått en riktig höjdare. Först visade Henke alla sina antika musikspelare som faktiskt funkade även om kasettbandsfunktionen var lite i slowmotion och det krävdes en brevsprätt och USA-mynt för att få igång jukeboxen.

 

Sen blev det mat och dricka hos fina Louisen som först fick sig en rejäl överraskning när jag ringde på dörren, men när hon väl landat var allt som vanligt igen, med god mat och skratt. Henke passade på att rensa grytorna innan vi gick till Harrys. Antagligen mest för att han behövde bli av med den hemska smaken från bananlikören som borde hetat "Hej Bananlack!" Ni vet sån där gegga man får hos tandläkaren, så hemskt smakade den.På "Haaayys - dä männsjo möte männsjo" träffade vi söta Fanny och Lisa som ställde upp på bowling. Jag sopade banan med hela gänget, även om poängen inte var nåt särskilt att skryta med. Men högst poäng vinner och jag vann. För er som känner mig vet att jag inte bara är en dålig förlorare, jag är en dålig vinnare också! Alltså ropade jag givetvis högt att "Jag vann!". Klart att det viktigaste är att alla ska ha roligt och man måste inte vinna och allt det där, men jag sparar alla sånna argument till jobbet. Privat är jag vinnarskalle delux 2.0. 


Det bästa med att sova över på Louises halvknögliga soffa är, förutom sällskapet, de fantastiska hotellfrukostar som bjuds på morgonen efter.Tack fina vänner för en härlig Kalmarrunda!


Vi är på Harrys och dricker drinkar.

img_1578 (MMS)

Vi är på Harrys och dricker drinkar.


Snigelpost till Skåne


Vi har skickat inflyttningspresent till Lillebror och Sambon. Hade inte så mycket presentpapper att välja på men blev nöjd med inslagningen ändå. Ett sånt spännande paket vill jag med ha i lådan. Säg till om du vill ha min adress :)

 


Ho ho

Förundras över underbara Caroline av Ugglas i Dobidoo. Denna fräna fulsnygga bohem. Andreas, du har Sanna. Jag har Caroline. Men den lille tussen Christiansson som är på Ugglas lag får mig att känna mig gammal. Tack för det.

Bit ihop det går snart överNu.är.det.gjort.
I blåst och regn och vrålhungrig fick jag ikväll välja på att få soppatorsk eller tanka.
För er som läste det här kan ana hur glad jag var när lampan började lysa. Men nu är Kitty tankad och klar. Och jag kan gasa på till nästa gång.

I en annan synvinkel

Innan klockan var åtta hade jag gjort mig populär hos grannarna. 7.59 stängde jag av dammsugaren efter att ha städat färdigt hela lägenheten. Det började så här.

Snart är det jul. Åh mysigt med julgardiner! Och julsängkläderna. Lussekatter. Pepparkakor. Julgodisskinkajansonsmatmatmat! På med kläderna. Skit vad tajt. Snart jul. Panik. Ner på golvet. Oj här var det skitit. O vad grejer det låg där uppe, det har jag inte tänkt på. Jaja. Situps. Oj vad torra ben. Upp igen. Borde verkligen dammsuga. Smörjasmörja. Dammsuga ikväll. Ja eller hur. Fast jag hinner ju nu. Och pigg är jag ju också, lär jag inte va ikväll.

Så jag dammsög. Vardagsrummet.soffan.hallen.badrummet.sovrummet.köket. Mellan halv åtta och åtta. Det gjorde jag. Fast alla pensionärsgrannarna troligtvis sov. Så om ni väljer att banka kött eller polera golvet imorgon tidigt är det okej. Fast efter klockan tio.

Öppet förhållande?

Sa till Maken att jag funderade på att registrera mig här.

Helt okej. Jag är redan medlem. Det blev jag för åtta år sen.
Visst, de startade ju i oktober. 
Då kanske det var gay.nu jag reggade mig på.

Tror han skoja. Jag gjorde ju det.


En del av en annan verklighet

Kikar lite på nästa veckas planering. Jag har 17 bokade möten varav två är dubbelbokade.

Hej magsår.

Rules of living

Kan inte släppa den här världsnyheten jag kom över häromdagen. Katie och Lillplutten har ett 100 sidor långt äktenskapsförord, eller snarare regler att förhålla sig till är det väl egentligen. Då slog det mig att detta borde jag tänkt på tidigare. Minst två år tidigare. Nu är det så dags. Men jag gör ett försök. Här listar jag mina äktenskapskrav käre Make.

En av Katies punkter på listan rör hennes fickpengar till shopping. Hon har tydligen nu 5 miljoner kr per år, men önskade sig numera 13 miljoner. Ja vem önskar inte det? M E N jag nöjer mig med att spendera hela min lön på ditten och datten och sen leva på dig för resten. Okej va?

Vidare har de någon uppgörelse om hur många år de ska hålla upp fasaden. Till.varje.pris. Men vi håller väl fast vid det där "till döden skiljer oss åt" va? Dumt att sätta en siffra på det hela.

Katie krävde 73 miljoner för att gro ett barn och 37 miljoner om hon försökte men misslyckades. Dealen hamnade på 64 miljoner och ytterligare 13 om det skedde innan 2011. Den här punkten är intressant. Jag föreslår att vi håller oss till samma summor.

För övrigt vill jag att vi håller oss till samma uppgörelse vi har sen tidigare: Du diskar när jag lagar maten. Du viker tvätten när jag kollar mailen. Du plogar snö och jag dricker vin. Du är Chandler och jag är Monica. Du är handen och jag är handsken. Du är underbar och jag med!


Huruvida Therese har nåt kontrakt med sin karl eller ej vet jag faktiskt inte, men hade min make gjort det här hade han fått många pluspoäng, så många pluspoäng.


Hundar och Högar i Hålan

Igårkväll var jag hos mor och far i en annan håla där de bor med sin hund. Underbara hund. Och han var SÅÅÅÅ hungrig sa han. Han provade att fjäska vackert vackert och när inte det funkade så försökte han charma oss genom att leka med bollen. (Alternativt försökte han äta upp den i vild desperation, svårt att avgöra.) Snälla.ge.mig.mat.
För övrigt fanns det snö i Hålan. Så nu älskade make. Jag vet att du längtar. En förhandsvisning för dig enkom. Snökollektion 2010. Så ser den ut. Same procedure as last year. Snart är det din tur.


Den som kvackar högst är garanterat inte bäst

Ägnar morgonen åt att läsa Klick i stället för den lokala morgontidningen. Det måste väl ändå dra ner min vuxenpoäng?

Anna Anka ska till Norge i stället för att svenskarna är rädda och osäkra. 

"– De har inte dömt mig lika drastiskt som svenskarna gjorde, de har varit mer nyfikna och laid back och insett att jag inte är så dålig, medan svenskarna hoppat på mig och sagt att de hatar mig." Aftonbladet

Nu Anna ska jag lära dig nåt. Det är mycket lättare att roas/bli förtjust av nåt pinsamt fenomen som inte är från samma land. Det är bara så. Norge skrattar så de tjuter, men de älskar dig för att du är just svensk och inte norsk. Det är en tröst för dem och det underlättar för dig. Win-win så att säga. Fast egentligen borde du skämmas.

Jag har funnit min överkvinna i attentionwhoreness.


Har hittat bloglovin'. Har du?

Följ min blogg med bloglovin

På handlarlistanIkväll blev det lasagne. Ordentligt gjord minsann den här gången utan halvfabrikaserad ostsås. Mums. Fast vi måste verkligen handla mer grönsaker. Idag var det verkligen undermåligt med det gröna.


Nitlott

Hörde nummer två på min frikortslista imorse när han besökte min favoritradiokanal. Hjärtat hoppade till lite när de började prata frikort. Ni vet en sån där lista på ett antal kända personer som är okej att ligga med även om man är i en monogam relation. I alla fall han fick frågan om hans Hanna som hamnade i samma hiss som Zlatan igår hade fått frikort på Zlatan om hon ringt hem och frågat. Men Martin sa nej. Bestämt nej.

Det fick mig att tänka. Om jag nu har Martin på min lista, hur troligt är det då att jag får ligga med honom om han nu säger nej till Hanna och Zlatan?! Hanna lär ju säga fetnej till Martin när han står där med mej i hissen och ringer för att fråga. Nähä! För jag fick inte ligga med Zlatan. Precis. Måste tänka om och göra en ny lista. Ingen vits att ha nitlotter på listan.

Fel

Hört idag om den unga svenskan som blev mördad på sin bröllopsresa i Sydafrika? Fy.fy.farao. Stackars make. Är så glad att vi överlevde våran tur. Det är ju faktiskt något att vara tacksam för. Man tar ju för givet att man ska komma hem och leva lyckliga i alla sina dagar. Men så fel det kan gå. Nåt annat som är fel fel fel är det här. Som några av de som kommenterat artikeln påpekar finns det fler skäl att bära armband. Tänk vad det skulle underlätta för många. På jobbet. Hemma. I affären. På krogen. Singelringar fanns (finns?) ju förr, men blev ju ingen direkt hit. Men här med inspiration av Norge föreslår jag följande färgkoder på armband så att alla vet vad som gäller:

Rött - mens (den har ju Norge redan fastställt)
Blått - sugen som faen
Grön - mysa, inget mera
Gul - tänk inte en tanken
Neonrosa - fuck off
Turkos - nybliven singel, återkom nästa vecka
Ljusblå - singel
Orange - egentligen inte singel, men förhandlingsbart
Slajmgrön - inte singel
Lila - villig att experimentera
Svart - ge mig ett blått piller och lite inställningstid sen är jag på

Som ni säkert förstår går det kombinera de olika armbanden för att nyansera sitt budskap. Tänk er lördagkväll på Harrys, hur många skulle inte kombinera orange, blå, lila då??
Det gäller att hålla sig undan om någon med röd/gul/neonrosa är i närheten, medan blålila nyanser ger betydligt större odds.

Lycka till!

Ut och in

Maken och jag äter buffé aka helgens rester. Visst är det en härlig blandning? Stekt falukorv och stuvade makaroner samt Strimlat älgkött i dijongräddsås serverat med pasta. Var för sig går det an, så det blir falukorvrätten till förrätt och älgen till huvudrätt.Till detta tittar vi på Vänner och garvar läppen av oss när Rachel kommer hem med en nakenkatt och visar Joey och Ross.

What's that?!
It's a cat.
That's not a cat!
Why is it insideout?(Bild lånad från http://friends.wikia.com/wiki/Mrs._Whiskerson)


Dagens lista

Topp 5 Tråkigaste måsten att göra när man har bil

5. Tanka

4. Kolla oljan

3. Tvätta

2. Vaxa

1. Byta däck


Igår var det dags att byta på Makens bil. Jag rullade och Maken skruvade. Regnet vräkte och humöret var på topp. Eller inte.Kan vi inte rulla stenen lite?

Idag är bloggen en hel vecka gammal. Har den äran! Toppade häromdagen med 24 unika besökare, vilket är en bra siffra egentligen. I så här tidigit stadie i alla fall. Men om alla de 24 besökarna lockar en ny besökare hit - länka, tipsa, hota, you name it - så blir det ju 48 besökare!

Sssccchh, var det nån som sa nåt? Attentionewhore? Jomenvisst!

Shake that booty


Det bjöds på god mat och mycket skratt hos Maria och Daniel igår. Tack godingar! Roligast var Daniels teori om hur det borde underlätta för tjejer att kissa utomhus om de skakade på rumpan ala MTV. Eller hur det nu var. Jag fick i alla fall lämna diskussionen springandes till toaletten bara för att inte kissa på mig av skratt.Sen var det dags för min efterrätt. Nja, resultatet vart ju inte lika slående snyggt som Leilas, men det funkade. I soffan hittade Maken en vän och när vi kom hem fick vi vackert fjäska för våran kisse lite som tyckte det var jättedumt att komma hem så sent.


Pussel

Vad tror ni? Får jag ihop det? Ingen Leila precis, eftersom vetemjölet tog slut och jag fick putta i annat och jag brände nötterna en gång och fick göra om...

pussel

Mmmm

BCP

Ikväll tar vi med oss den här när vi ska till Maria och Daniel. Hoppas resultatet blir lika fint som Leilas.

(Bild lånad från TV4, Recept.nu)

Förnekelse

Gick upp.

Tänkte lite på bloggen. 

Jäkligt bra namn på bloggen, men jag ska ju fylla 29 först.

Joråsåatte. Godmorgon!


Lite tofsar här och några där

Tittar på Dobidoo, men vad sjutton gör Maria Montazami där?

Bakåtsträvare

Fick det här vykortet i brevlådan idag. Och bakåtsträvaren i mig gick igång.e-fakturaJag vill ha min faktura i handen, även om det kostar ett par kronor extra. Och jag tänker muttra över att det kostar extra. Jag vill ha ett brev i brevlådan även om det är en faktura. Och jag tänker muttra över att det bara är räkningar i posten. Jag vill det. För jag vill ha brev. Jag tycker det är trevligt med brev, även om jag är urdålig på att skicka själv, så blir jag alltid glad när det ligger nåt i brevlådan - även om det är en räkning. Det är ändå adresserat till mig. Jag finns. Fast allra gladast blir jag ju förstås när något oväntat dyker upp i lådan. Ett paket från mamma eller ett vykort från en vän på resa.

När vi gifte oss gav vårt värdpar alla gästerna var sitt vykort och bad dem att skriva något till oss. Sen samlade de in korten och under ett helt år såg vårt fantastiska värdpar till att lite då och då posta ett av korten med hälsningar från vår bröllopsfest. En fantastisk present!

Så jag källsorterar hellre lite noggrannare eller betalar extra för eko-produkter på konsum, men jag vill inte ha e-fakturor.

Kaffeflickor

Fastnade för det här inlägget i Barometern imorse appropå kungens kaffeflickor.  Den feministiska debatten är viktig och intressant, men här bjuds det en annan vinkling som jag håller med om glöms bort. Vem utnyttjar vem i en kärleksaffär med en kändis? Är man ett offer om man väljer att delta av fri vilja?

"Dramaturgin är sedan länge etablerad, rollfördelningen cementerad. Kvinnor är offer, män är förövare. Varför ändra på ett vinnande koncept?

För att det är ohederligt. För att vi inte vill ha ett samhälle där vi hjälper kvinnor att degradera sig själva till offer i tid och otid. För att vi sannerligen inte vill ha ett samhälle där vi på grund av vårt kön betraktas som huvudrollsinnehavare i ett på förhand skrivet drama." (Mediedramaturgins kvinnliga offer, Alice Teodorescu)

Att bli klappad på rumpan som servitris eller liknande är något helt annat. Eller öststatsflickor som låses in och knarkas för att sen sälja sex. Där är de verkliga offerna. Visst är kungen och hans lekkamrater mansgrisar. Det tycker jag. Men man kan också välja att inte vara en kaffeflicka.

Rosa mobb

Sju flickor står i en klunga i skogen. Alla är samstämmigt rosa, någon avviker med ljust lila. En av flickorna kommer fram till mig och klagar på att en flicka följer efter dem när de plockar svamp. Jag frågade vilka som var med och flickan rabblade upp alla i klungan utan en. Hon som inte fick vara med.

"Jag visste inte om hon fick vara med" säger någon.
"Men vem bestämmer det?" undrar jag.
"Jag tyckte egentligen att hon fick vara med, men de andra tyckte inte det" säger samma flicka.
"Menar ni att ni har röstat om om hon fick vara med?!" De andra flickorna tittar på varandra och ner i marken.
"Jag tyckte egentligen att hon skulle få vara med" säger samma flicka en gång till och börjar gråta "men då trodde jag att jag inte skulle få vara med om jag sa det."

Jag var så besviken på mina fina tjejer. Dumma.fina.tjejer.

Samtidigt blev jag glad över att flickan kunde sätta ord på varför hon gjorde fel. Det är inte lätt att vara modig. Tänkte på det här inlägget som jag läste för ett tag sen. Det är inte lätt. Det sociala spelet.


Förslag på motionsrutt

Befinner du dig i USA och behöver vägbeskrivning till Kina? Kolla in Google Maps förslag på resrutt. Skriv USA som startpunkt och Kina som slutdestination. Kolla in punkt 27! Fantastiskt!


 


Attentionwhore

Tänk att folk tittar in till mig! Fantastiskt! En kick att se att fler och fler väljer att läsa just vad jag skriver. Fast bloggen inte ens är en vecka gammal. Underbart!

Världens tråkigaste jobb?

Fastnade här på vägen hem från jobbet och det slog mig att flaggvakt måste vara ett av världens tråkigaste jobb. Hoppas att han har löneförmån och blir sponsrad med fotriktiga skor och långkalsonger.

Har bara stött på ett annat jobb som konkurrerar med detta om Världens tråkigaste jobb och det är till och med i samma branch, nämligen lotsvakt. En lotsvakt sitter i sin bil och kör samma sträcka, ofta bara några hundra meter, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Fram.och.tillbaka.

Jag vet inte vad som är värst? Att stå rakt upp och ner och hålla en flagga lite till höger och sen lite till vänster i ur och skur eller köra runt runt runt?


Kärlek på jobbet

Ibland har jag världens bästa jobb. Jag får så mycket kärlek från barnen. Som idag t.ex. när jag har hårband och tofs som nödlösning på dagens stripiga barr där det dessutom bjuds på en schyst utväxt på mina slingor, så säger ett barn: "jag tycker det är fint med randigt hår". Vad jag skrattade.

Och förra veckan på lovet var vi i skogen och grillade. Himlen öppnade sig och vi var som dränkta katter allihopa. Röken envisades att ryka åt mitt håll nästan hela tiden, men när vi traskade hem ett par timmar senare får jag en liten hand i min och ett barn som säger "Jag tycker om dig. Och så luktar du gott!" Joråsåatte. Underbara barn. Sur bökling kanske vore en ny doft för Dior eller JLo??

Fast i eftermiddags hörde jag två barn uppmana varandra att göra kalsonggreppet på ett tredje (mycket yngre)barn. När jag konfronterade dem, blånekade de givetvis, men jag bevisade dem att jag hade hört precis varje ord och då får jag den fantastiska förklaringen "Vi visste inte att du var där och hörde oss..." Jorå. Dagens sanning. Varför snappar vissa barn upp kunskaper om kalsonggreppet, men kan knappt räkna till 20? Varför är det lättare att retas än att kramas? Mer kärlek till världen.

Spinkig?!

jillbutton.blogg.se tipsade om denna filmen. Så.jäkla.skön. "Tänder du på killar eller? Det är ju en jävla skillnad vet du väl?" "Man kan ju släcka också." Underbart! Se och le.


Snart har vi viken utanför dörren

Therese, jag vet från säkra källor att du tycker att man måste vara minst 78 år för att gilla rotmos och minst 89 för att göra det själv, så ikväll mina vänner höjer jag min ålder till 89! Så lätt slapp vi den 30årskrisen.

För övrigt nyttjar maken och jag frikortet idag, vilket innebär att man en gång i veckan har rätt att totalvägra fysisk aktivitet och bara moffa ner sig i soffan. Det har verkligen regnat hela dagen. HELA DAGEN. Maken var som en frusen fiskpinne när han kom hem och själv drog jag nitlotten på jobbet och hade rastvakt båda förmiddagsrasterna. Så från och med nu hittar ni oss i soffan. Troligtvis gloendes på x antal friendsavsnitt. Post-mentalist-syndrome som sagt.

Var det reklam för kaffe?!

Maken och jag var i Linköping för ett tag sen och jag blev helt fångad av den här reklamskylten. Inte var det kaffe jag blev sugen på! Gick först bara förbi, men fick gå tillbaka och kolla igen.Jämför själva ska ni få se! Eller är det bara det att det suger i Fröken Gs vintarm?


Ramlade över en tävling idag


Jag tävlar om ett armband från CarolinesSmyckeskrin.se hos Lady Dahmer.

Tävlingen avslutas Söndagen den 14'e November 

Var med och tävla HÄR du med!


Ögon i kubik

Igår började vi förmiddagen med att titta igenom de tre sista skivorna med säsong 2 av The Mentalist. Vilken underbar serie! Simon Baker är mumma! På kvällen led vi av post-dvd-box-syndrom och drog till Statoils hyrhörna...
Igår började vi förmiddagen med att titta igenom de tre sista skivorna med säsong 2 av The Mentalist. På kvällen led vi av post-dvd-box-syndrom och drog till Statoils hyrhörna...

Välkommen till bloggen!

Vi är inte helt överens hur det ska se ut här inne, men skam den som ger sig. Vi (och då refererar jag till mig själv i plural) är inte heller helt säkra på vad som ska publiceras här. Det får växa fram helt enkelt.

RSS 2.0