Men okej då. Det är väl inte så farligt att vara tretti. Men inte trettiett. jag vill inte vara trettiett.

Mjukast i världen

Minns ni Lambi-reklamen som gick för ett par år sen?


Vi hade vår egen version hemma häromkvällen.


Bääää... mjau.

Konstigheter

Varje kväll innan jag kryper ner måste jag fluffa mitt täcke.

När jag äter jordnötter börjar jag alltid med att äta upp de hela nötterna innan jag går vidare till de halva. Om jag ens äter de halva.

Att äta s.k. godishalsband är rena hjärngympan eftersom varje bit måste planeras innan den äts så att inga ringar med samma färg hamnar bredvid varandra.

Vad har ni för konstigheter för er?


Bara halvor kvar.

Finbesök

Finaste Lillebror och Sambon kom på besök i helgen och Kisse var såååå nöjd. De hade ju inga otäcka barn eller hundar med sig och så ägnade de sig hängivet åt honom och skämde bort honom med en massa kärlek.3D-bio i Staden på kvällen, men innan dess härliga hamburgare på Pipes, där Maken fick en mycket suspekt efterrätt. God. Men väldigt erotiskt upplagd. Vi skrattade hysteriskt åt de två kulorna med glass, den välplacerade bananen och såsen som lämpligt nog låg på rätt ställe på tallriken. Tack för underhållningen, köket.
  

Fantastiskt söndagsväder så vi drog till skogs och kollade spår.


T.A.C.K. för en helmysig helg, säger vi. Kom snart igen!


Och du Mimmi förresten, vi är så glada att det är just dig som Lillebror har släpat hem i håret, även om vi nu i efterhand har förstått att det kanske var lite tvärtom. Ni är så fina ihop!

Mmmmm. Mysigt på Pipes med Lillebror och S...

img_7008 (MMS)

Mmmmm. Mysigt på Pipes med Lillebror och Sambon. Sen vankas bio. Härligt med besök.


"SKA Vi KnULA"

- Klart jag fattar att ni håller på med nåt fuffens, sa jag till de tre pojkarna. Om det inte är nåt dumt borde det ju inte vara nåt problem att visa, eller hur?
- Nä, det är ett kärleksbrev.

Efter en stund smög pojkarna skenheligt förbi mig.
- Ska bara lägga nåt i min låda, sa en av dem.
- Hm, jag kollar nog i din låda sen
, sa jag och förvånande nog protesterade ingen.

När jag läst lappen hämtade jag pojkarna och vi pratade om vad som var lämpligt att skriva i ett kärleksbrev.Avslutningsvis gick vi igenom stavfelen.


;-)

Middag för puckon

Har sett årets sämsta film i (nästan) alla kategorier. Värst var det nog för Maken som spolade sig igenom vissa partier som han inte fixade för han var så arg. Jooo, det var en komedi. Och visst, efter en timme och trettifyra minuter fnissade vi lite grann, men innan dess v.i.l.k.e.n. s.k.i.t.f.i.l.m. Men extramaterialet var kul. Alltid nåt.


Så. Save.your.money.


 

Insnöade tankar

Maken och jag var på kvällspromenad. Och varje gång jag såg min skugga fick jag hindra mig själv från impulsen att skrika Oh my god, they killed Kenny!


Här var det glatt! sa vi, skrattade och halkade vidare.


Hm, tror att någon driver med oss, konstaterade vi och gick hem.

Oj då

Har vaknat tre gånger idag.
Första gången när jag gick upp. Men då trodde jag bara att jag vaknade.
Andra gången ett par kilometer på väg till jobbet, då jag plötsligt får syn på termometern på instrumentpanelen. -13! Oh my.
Tredje gången till Ekots halvsexnyheter som berättade att det brinner på Hotell Swania i Trollhättan. Mordbrand. Det var ju där Maken och jag bodde för bara några veckor sen! Läskigt! Tur att alla verkar ha klarat sig.

God morgon! Hoppas att ni sovit gott!


Äntligen är imorgon snart här

Årets längsta månad är snart äntligen slut. Och det enda jag har hör idag är den lilla cheerleadern inne i huvudet som ropar:

Ge mig ett L!
-L

Ge mig ett Ö!


Ge mig ett N!
-N!

V.A.D. B.L.I.R. D.E.T.?
-Efterlängtad utbetalning!

Ibland

När man driver en blogg har man ibland så mycket som vill ut. Till exempel skulle jag vilja berätta för er om ett knäppt hus jag brukar gå förbi. Jag skulle också vilja berätta om den där gången Maken och jag var ute och gick och det blåste, eller om den fantastiska förklaringen som jag fick av en grabb häromveckan, om hur halvsyskon blir till.

Ibland däremot är det helt tomt. Inga idéer alls. Idag har varit en sån dag. Jag har tänkt och tänkt. Men jag kommer inte på nåt att berätta om idag. Det har varit en helrörig dag på jobbet idag där ungarna har tryckt på alla mina knappar och jag är helt slut. Jag skulle ju kunna berätta att de visserligen sista timmen var helt underbara, men det är ju inte så spännande för er.

Istället avslöjar jag att jag nyss micrade en matlåda, för det var precis vad jag orkade ta mig för i matväg ikväll. Och att jag har avbokat träningspasset, för jag orkar verkligen inte ta mig utanför dörren. Nästa kraftansträngning blir att förflytta mig till soffan och invänta Maken.

På återseende.

I balans

Efter att Maken sett det här inslaget med Oscar Jöback igårmorse fick han plötsligt för sig att vi skulle till Staden och införskaffa en balansbräda. Blev ganska paff. Men sagt och gjort.

Så säg hej till vår nyaste medlem i familjen Träningsredskapviägermensällananvänder!
Jag ger den en vecka.


Dödsångest

Tack, det var skönt att höra. Men du är säker på att jag inte vaknar upp med en propp i hjärtat då?
Svärmor Sjuksköterskan suckade lugnt och förklarade symptomen en gång till. Sen avslutade hon det hela med att be mig hälsa till kollegorna att de hade fel.

Mitt finger är blått. I eftermiddags när jag stod och instruerade en lek för barnen hände det nåt med mitt ringfinger. Fick kramp och det var både blått och vitt och sen svullnade det och blev blåsvart och ömt. Jag visade mina kollegor och nån nämnde nåt om "småpropp". Hypokondikern i mig gick igång och blev inte lugnad av att en annan kollega inte alls trodde det som den andra nyss nämnt. Visade min åkomma för en tredje och hon sa också nåt om propp. Kunde inte komma hem fort nog idag för att ringa Svärmor och flåsa fram Waran.

Men i vanlig ordning tog Svärmor ner mig på jorden och min dödsångest sjönk till normala värden.

Tänk om

img_0091 (MMS)

Diskussionen framför brasan med mamma tog en oväntad vändning och tände ett litet hopp. Får se vad det leder till. * * * * Tidigare under dagen, innan besöket hos mina föräldrar, hade Maken och jag kört till Staden för att göra ett oväntat inköp. Men mer om det imorgon.


Femtontusentrehundrasextiofem för att vara exakt

Innan klockan slog ett nyss visade stegräknaren 15365 steg. Blir lugnt resten av dagen. På sin höjd orkar jag låta mig bjudas på mat hos Svägerskan. Låt gå för det.

Tack Åsa för en slagkraftig start på dagen och Erica för promenixen i det urhärliga vädret. Förresten Erica, om du håller ut till februari ska jag bjuda dig på semlefest. Det kan vi vara värda. Eller hur?
Bosse

Hela veckan har varit en skräck när det har varit dags att besöka damrummet på jobbet.


Jo, för när jag öppnar dörren in till toaletten med vänster hand, har jag samtidigt höger hand framför mig redo att tända lampan på höger sida om dörren. Men precis innan jag hinner tända ser jag honom i ögonvrån och jag hoppar till. Bosse, vad gör du här?

Varenda gång när man är i nöd och absolut inte vill bli överraskad står han där beredd och skrämmer (bokstavligen) skiten ur mig.

Egentligen borde vi anmäla händelserna, för jag är inte ensam bland mina kollegor om att bli överraskad på toaletten. Nä han har varit veckans snackis i lärarrummet och man kan ju tycka att det är olämpligt att det smyger en toagalen Bosse på en småskola.


Ja, jag vet. Bosse är en docka. Men han är enmeter lång! Och skitläskig när han står och smyger där i mörkret! Min kollega har gjort honom som en överraskning till hennes elever, efter en ritning som barnen hade gjort. Och innan han fick komma till klassen fick han bo på personaltoaletten så att inte barnen såg honom.

Som sagt blev jag överraskad när jag gick IN på toaletten, men min kollega berättade hur hon såg Bosse när hon gick in, men när hon skulle resa sig hade hon hunnit glömma att han stod där - och då - då hoppade hon till när hon såg honom. Nedrans Bosse.

Men nu ska vi få kissa ifred på jobbet i fortsättningen. Idag flyttade Bosse till sin klass och jag slipper ha någon som smyger på mig på dass. Man vill ju trots allt va i fred där. Även om det bara är en enmeters tygfilur med sneda öron som står och gluttar.

Dagens guldkorn

Tidig fredag idag och tid att göra alla mina ärenden som jag haft på att-göra-listan lääääääänge. For som en skållad råtta, men efteråt kan jag bara konstatera att alla mina leverantörer och servicemän/kvinnor verkligen är de bästa.

Synsam. Kortterminalen funkade inte, men de skickade ändå med mig 150 (!) par linser hem utan betalning och sa att det gick bra att komma in i nästa vecka. Tack.

Häradssparbanken. Bankkvinnan hade egentligen inte tid med mig, men tog ändå alla mina uppgifter, dubbelkollade makens uppgifter, samt drog ändå lite info och lovade att höra av sig på måndag. Men frågade sen om det var okej om det kanske dröjde till onsdag. Helt okej. Tack. Pratade sen med kundtjänsten, som snabbt fixade en beställning av ett nytt visakort och hjälpte mig med en utbetalning som ingen annan velat, som dessutom var utställd av en annan bank. Och hon tog inte ens en liten serviceavgift för det. Tack.

Apoteket. Så trevliga. Så kunniga. Så trygghetsingivande. Tack.

Gulle er.

Kussens dag idag

Nu du Magda, är du vuxen!

Har den äran på 25-årsdagen!

Skulle tillgäna dig den här låten, men bloggen bråkar så du får följa länken istället.

Hurra, hurra, hurra!
Vill ni hellre se videon istället för sing-a-long-versionen, klicka här.


Jag och Ulf Ekman

I duschen kom jag plötsligt att tänka på Ulf Ekman. Absolut inget erotiskt om nu någon skulle få för sig att tro det. Nä, jag har faktiskt träffat Ulf en gång. Eller träffat och träffat. Vi befann oss på samma ställe en gång och det var detta jag märkligt nog började tänka på där jag stod i duschen.

När jag bodde i Oslo en period hängde jag mycket ihop med en massa trevliga och festliga filadelfiafolk. För en annan som förr bara upplevt Svenska kyrkan, var filla, eller pingstkyrkan, i sig en ganska stor skillnad. Kanske var jag där för att testa mig själv? Eller var det bara för att det var dit mina vänner gick?
Hur som helst så blev jag medbjuden på ett möte med Ulf Ekman. En man som jag tidigare bara förknippat med Carola. Mina pingsvänner var alla mycket upprymda över att åka på mötet, själv var jag lite mer fundersam. För det första skulle vi åka buss, en bra bit bort från stan, till nån annan stad där mötet skulle hållas (vilket skulle betyda att jag inte kunde ge mig därifrån hur som helst om jag inte tyckte om det) och för det andra var jag inte säker på att jag ville veta så mycket mer om Ulf än vad jag redan visste. Kände mig trygg i mina fördomar helt enkelt. Det var ju det jag byggde min vetskap om Uffe på.

Men. Jag var för nyfiken i alla fall. Den här Ulf alltså. Hade ju hört så mycket om honom. Så jag följde med.

Massor med folk. Och så drog allt igång. Var rätt nöjd en period i början. Men sen blev det inget bra. Kände mig trängd och omringad. En speedad man stod på scenen och hoppade och uppmanade till att ge kollekt. Och hade man inte cash, så gick det bra med VISA och hade man inte det kunde man betala med inbetalningskort osv. Det fanns lösningar på allt. Jag la ett par kronor, sen gick jag ut och grät. Inte för att jag var snål, men för att stämningen faktiskt skrämde mig. Hörde sen genom högtalarsystemet som fanns runt hela anläggningen hur Ekman kom in på scenen. Det enda jag minns efter det är känslan som förmedlades genom högtalaren att han bara stod och gapade på scenen för att få igång folket. Har för mig att jag gick in för att se vad det var som lät. Men sen gick jag ut igen och väntade på att bussen skulle gå hem.

Nä, Ulf och jag klickade inte. Filla gick an, men gränsen gick tydligen vid Ulf. Det lärde jag mig den kvällen.

Detta tänkte jag på där jag stod i duschen. Ulf och jag har inte hörts av sen den där gången. Ett one night stand så att säga. Fast jag satt och han stod. Men i helt olika rum.


Imorgon ska jag berätta om en annan läskig man. En typ som smyger på oss på jobbet. Till och med på dass. Titta in imorron!


Lus.tigt.

Medan jag väntar på att datorn på jobbet ska ladda råkar jag läsa en lapp som ligger framme. Det dröjer inte många meningar in i texten förrän handen letar sig upp bakom örat och börjar klia. Handen flyttas vidare upp mitt på hjässan, för där kliar det nu rejält. Ändå kan jag inte sluta läsa. När jag tillsist läser de sista raderna sitter jag med båda händerna och river i hårbotten.

Jag vet att det bara är inbillning. Men det kommer som ett brev på posten bara någon andas om det. Det kliar och kryper.

Lappen som jag läst har skolsyster som avsändare och nästa helg (28-30/1) är det avlusningsdagar.


Kli.kli.kli.kli.kli.kli.kli.
Förhoppningsvis har det gått över tills det ringer in.


Misstänkt smygläsare av bloggen

Tror det var så här.

Jag skrev inläggget om Fridas tveksamma gikt som kom som ett brev på posten när hon fyllde 30.

Sen trodde jag att allt var lugnt. Men. Tror jag råkade på nåt vis vända mig från datorn så att min bakdel hamnade i jämnhöjd med skärmen. Kan inte förklara det på nåt annat vis. Min ichias m.å.s.t.e. ha läst gikt-inlägget. Och tänkt: aha! Hon kan allt få känna av lite ålderskrämpor hon med, fast hon har 0.75 år kvar till 30.

Som sagt. Kan inte förklara det på nåt annat vis.

Förr hotade man med håriga handflator, men...

img_6066 (MMS)

Förr hotade man med håriga handflator, men jag lovar, det är boxningshandskarnas fel. De fäller. På riktigt.  Jag.har.alltid.händerna.på.täcket. Så det så.


Hej Statoil!

Hej Statoil!
Jag blir så ivrig. Alldeles sprallig. Ja, jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Det är ju helt fantastiskt det här! Tänka sig. Men samtidigt har jag lite svårt att bestämma mig. Jo. Vet inte riktigt vad jag ska göra? För det bör ju verkligen tänkas igenom. Inget man bara kan ränna iväg och slösa upp hur som helst. Ja ni kanske har nåt förslag på vad jag ska göra med alla mina miljoner som jag kommer spara nu i fortsättninger efter er höjning av dieselpriset så att jag tjänar f.y.r.a. öre per liter på att inte köra på bensin. Men för guds skull, glöm inte bort alla extra kostnader som jag valt att betala för bara för att få ett schystare literpris. Vilket kap jag gjorde med Kitty!

Tur att jag kan skriva det här brevet elektroniskt, för jag har inte längre råd med porto. Och om ni inte kan läsa det här så beror det nog på att NetAtOnce nyss bröt mitt abonnemang som jag inte kunde betala/alternativt EOn som bröt strömmen av samma anledning.

Ha en trevlig kväll. Nu måste jag fundera på vad jag ska göra med mina fyra ören som jag sparar nästa gång jag ska tanka.

Inte så vänliga hälsningar från

                 Fröken G och Kitty

Ps. Jag behöver egentligen inte tanka förrän på fredag, så ni har fortfarande ett par dagar på er att höja dieselpriset lite till.


Hjulen på bussen går runt runt runt

Äntligen är skolbussen lagad.

Under de sista veckorna har barnen fått åka med olika bussar undertiden som den ordinarie har varit hos bildoktorn. Det är fantastiskt hur barnen med omättad nyfikenhet undersöker bussen för dagen. Varje.dag.samma.nyfikenhet.

En dag när jag åkte med dem, kom en helt annorlunda buss och hämtade oss. Bussen var röd både utvändigt och invändigt och ungarna gick igång som speedade hamstrar. De testade fotstöden, tog upp och ner, upp och ner. Sen brickorna, testade som vanthållare, mösshållare, eller bara vickade på dem. Stolarna gick att fälla bak och kompisen bakom klagade. Hissa upp. Hissa ner. Klagomål igen. Hissa upp. Hissa ner.

Fast mest fantastiskt var det att se grabben tvärs över gången som började lugnt med att lägga vantarna på brickan. Sen spände han fast sig på den yttersta platsen. Upptäckte efter en stund fotstödet, men nådde inte riktigt, utan hasade ner så han låg som en urvriden disktrasa längs med sittdynan halvvägs ner på golvet och nådde tillslut fotstödet. När detta tillslut inte var bekvämt nog satte han sig upp ordentligt. Efter ett tag ser jag i ögonvrån hur samma kille plötsligt sakta glider över på innersta sätet. M.E.N. han har fortfarande bältet på sig. Vilken undersökningsnyfikenhet! Hm!? Undrar om jag kan sitta på sätet bredvid mig fast fortsätta vara fastspänd här där jag sitter nu?Coachens motionstipsNär jag idag halkade runt med Svägerskan i skogen kom jag på att jag borde dela med med mig av mina två bästa motionstips för bättre förbränning som jag av egen erfarenhet upptäckte i veckan.

Åh ja, erkänn nu. Nytt år, nya löften, klart du blir nyfiken?

Jo. Märkte nämligen hur otroligt effektivt det fungerade på mig när kommunens bristande underhåll av sin cykelvägsbelysning visade sig, när jag gick nere i hamnen och en lampa tvärslocknade då jag passerade och inte tändes igen förrän jag var förbi. Eftersom jag är hyfsat mörkrädd fick det följden att jag ökade takten avsevärt tills hjärtat dunkade i bröstet och svetten lackade. Så:

1. Utsätt dig för dina rädslor samtidigt som du motionerar så ökar du pulsen och säkert också förbränningen.

Nästa tips handlar inte om rädslor, men innebär även den en del obehag. En kväll när jag hunnit en bit på väg i min promenadsrutt blev jag hastigt påmind om att jag nog druckit lite för mycket, lite för tätt in på min promenad. Eftersom jag var i andra änden av Hålan var det inte så mycket vits att planera om vägen för att det skulle bli en lite kortare runda, utan det gällde helt enkelt att bara ta sig hem. Och det fortast möjligt. Och stegen ökade. Och pulsen ökade. Och jag skyndade mer. Och mer. Behöver jag säga att jag var svett, anfådd och högröd när jag tillslut fick upp dörrlåset? Men kan tillägga att jag hann. Alltså:

2. Ett par liter vatten eller en lavemang innan du går ut sätter upp farten på stegen.

Lycka till med träningen!

  
Ingen som går förbi. Lampan lyser.   Nu ska nån passera. Lampan slocknar.
Används omvända rörelsedektektorer eller?!

På andra sidan

Har sovit lite oroligt i natt. Kallsvettningar, ont i magen och gnyljud. Idag var det nämligen dags. Har tänkt på det ett tag nu och försökt att mentalt förbereda mig på det som komma skulle. Dagen D.

15 januari 2011. Dagen då den första av mina jämnåriga vänner passerar över till den andra sidan. Ni minns min oro? Så det var med skälvande fingrar och med svettig hand som jag slog numret till min vänninna.

Hon lät glad när hon svarade. Alltid nåt tänkte jag. Fast jag hade näsdukarna redo. Omutifallatt.

Jag framförde mitt ärende, dvs mina gratulationer och passade samtidigt på att förhöra mig om hur övergången hade gått. Inga krämpor eller omvälvande upplevelser som plötsligt infunnit sig?

Nejdå. Allt hade gått bra. Jag slappnade av lite. Men då. Då nämner hon nåt om gikt. Tror hon skojade. Men kan man vara säker? Arma männska. Jag alltså. Vet knappt vad gikt är. Vet bara att jag lär knappast våga googla detta hemska åldersfenomen.


Men jag tror att när jag har smält denna ögonvittnesskildring från en nybliven 30-åring, där kontentan var att det verkar rätt okej. Då inser jag nog att det finns ett liv efter tretti. Vad har man för val, som vänninnan sa. (Man kan ju blåneka sanningen och hävda 28, tänkte jag tyst för mig själv.)

Vi sa hejdå till varann och jag tittade på det orörda näsduks paketet. Inte ett enda Why God?! slapp ur mig. Imponerande.

Har den äran Frida på din stora dag!
Du är ett föredöme och det är skönt att du visar mig vägen in i livet som 30.
Grattis på 30-årsdagen!

Gapa stort

Det är bitvis mycket underhållande att ha en katt. Allt är så mycket roligare när det är på någon annans bekostnad man skrattar och Kisse är ett tacksamt objekt.

Till exempel så är han jämt trött. Man kan ju fråga sig hur ansträngande det kan vara att vara en innekatt som lever i en skyddad värld och alltid har tillgång till mat och vatten? Det mest energikrävande som han tar sig för under en dag måste ju ändå vara att göra nummer 2. I övrigt sover han till 90%. Men ändå gäspar han. K.O.N.S.T.A.N.T.

Men då. När han är som minst beredd, stoppar man in fingret i munnen på Kisse. Givetvis utan att nudda honom. Och då. När han stänger munnen. Då blir han så överraskad. Och den minen är obetalbar!

Sen får jag lite dåligt samvete och gosar med honom en stund. Tills han måste gäspa igen.

Provade detta förövrigt även på min vän Teza en gång. Det var faktiskt lika roligt. Hennes min var också obetalbar. Är nog visserligen skyldig henne lite förlåt-mig-gos, för jag skrattade så dant att det helt glömdes bort.


En annorlunda pizza

Bättre sent än aldrig, eller hur?
Ett par år eller flera spelar väl ingen roll. Nu har du kämpat på bra med det som var kvar och dessutom fått kämpa lite mot sura tanter på högskoleexpeditioner, men du rodde det i land.

Så här kommer dagens Grattis nummer två.


G R A T T I S Caroline!

Nu är du färdig förskolärare med lite extra tillbehör!!
Låter nästan som en pizza. Ta upp med din lokala pizzaleverantör om han inte kan uppkalla en pizza efter dig. Gör du det lovar jag att beställa en "Caroline med extra allt".

Lycka till på nya jobbet på måndag.


Quickstep

Tittar på Let's Dance och kan inte annat än att älska Tina Turner! Hon är ju klockren när hon öppnar käften! Känner mig mer kvinnlig nu. Mer kvinnlig på toa. Sitter ner och kissar nu. Eller hur hon nu uttryckte sig. Fantastiskt. Och till det, Björn Ranelid som jag bara har kräkts över innan, men han är rätt skön ändå. Denise och Pascalidou kan kvitta men de andra har faktiskt överraskat.

Innan Maken drog på nattjobb rev vi av en quickstep i vardagsrummet. Maken svängde samtidigt med huvudet i Stevie Wonder stil och då kom vi på den ultimata tvisten till Let's Dance 2012 - en blind deltagare. Maken ansåg dessutom att den blinde helst också skulle vara döv.

Vi begrundade detta en stund innan jag hämtade dammsugaren. Maken hade ju de leriga slash grusfyllda arbetsbyxorna på under quickstepen. Sen fick han en puss och jag återgick till Tina och Björn och de andra.


Grattis

Jag har en vänninna som i flera år har slitit som en hund för sin arbetsgivare. Som en callgirl som ska gilla läget i ur och skur, men till en halvdan peng och dålig feedback. Som vikarie ska du le och va kåt, glad och tacksam. Eller inte så kåt. Inte på jobbet i alla fall. 

Men du har styrka och kunskap. Du är klok och idérik. Du är lojal och ärlig. Du har tagit mer skit än jag någonsin själv skulle palla. Och jag tror att ungarna älskar dig!

Så kära Louise, du är verkligen värd din fasta tjänst! Du är värd den till 100% även om du "bara" fick sjuttiofem. Grattis!

Lufttunnel

Kan ju bero på att jag är den mer intelligenta av oss två, valde Maken att avsluta samtalet med.
Kommentaren utlöste en okontrollerad impuls som fick mig att likt en valross kravla mig över Maken för att till varje pris motbevisa honom.
Ena handen placerade jag på Makens bortersta öra. Sen deklarerade jag att jag visst skulle känna i den handen när jag blåste genom det andra örat.
Maken vred sig som en mask. Lyckades vika ihop örat och la sig i fosterställning. Dumma kvinna! kved han.

Eftersom han vägrade motbevisa mig anser jag honom besegrad.

As.usual.dear.

WTF?!

img_3534 (MMS)

Den här bajshögen utanför Konsum är enorm! Jämfört med min fot är den minst en storlek 35! Hundägaren måste varit så stolt vars hund verkligen kan leverera. Tänkte nog att det är ingen som tror mig, bäst jag låter omvärlden få beskåda vilket mästerverk vovve har presterat. Smart? Inte.så.mycket.


Jag tvättar. Syns inte här, men hade apmyc...

img_4165 (MMS)

Jag tvättar. Syns inte här, men hade apmycket tvätt. Ungefär 200 underkläder manliga och kvinnliga modeller. Av varje. 4000 strumpor. 750 handdukar och 3004 juldukar. Eftersom Maken ville jobba över ikväll förhandlade jag till mig att jag slipper vika skiten. Själv la han till att han kunde stryka också. Jag protesterade inte. Är nöjd så helt enkelt.


Hemlis

Jag har alltid med mig min stegräknare. Modellen jag har nu är en Pedometer från Silva som har en liten pendel i sig, vilket gör att den inte behöver sitta fast i byxlinningen för att räkna stegen, utan kan lika gärna ligga i fickan eller hänga runt halsen. Är supernöjd med min modell. Minst 10000 steg om dagen säger de visa och det håller jag. Varje dag. Blir del färre steg ena dagen blir det fler nästa. Enkel matematik.
Eller så finns det ytterligare ett sätt att hålla sina tiotusenstegsambitioner.

Skaffa.dig.en.kumpan.


Ju fler steg räknare visar ju smalare känner jag mig. Enkel matematik som sagt.Har du hört den förut?

Hur många blondiner behövs det för att skruva i en glödlampa?
17.
En som håller lampan och 16 som skruvar.

Hört den förut?
Hört den här då?

Hur många polisbilar behövs det för att byta ett däck?
2.


Ja okej. Den var kanske inte så rolig. Men sann. Idag när jag åkte hem från jobbet (ja, jag vet jag är inte så trovärdig med saker jag ser eller inte ser när jag åker hem om ni minns det här) men i alla fall så blinkade det som fasen längre fram på vägen. Jag och min samåkare hann se för oss en massa hemska scenarion innan vi insåg att två snutbilar hade stannat längs med vägkanten på en mycket efterjobbtraffikerad E22a för att hjälpa en tjej (inget kvinnor kan, här inte) byta däck! Och så valde de att inte slå på varningsblinkersen som vi vanliga undersåtar, utan full guffe på med västa blåljusen som skrek nåt i stil med Vi har prejat ner en knarkare! Stackars.värnlösa.flickkrake.på.minst.trettio.år. Om ett par månader hoppas jag att det är du som tar tillfället i akt och byter till sommardäck själv utan att ringa 112.


Hemmafru

Tre veckor.

Jag har varit ledig i tre veckor.

Imorgon är det slut på myglandet. "Nu är det raksträcka hela veckan" som Svägerskan uttryckte det.

Förlåt mig om jag är ringrostig. Jag har knappt sett en unge på tre veckor. Svägerskans pysar gills liksom inte. Och gå upp tidigt. Käre tid. Imorron ska klockan ringa kvart över sex. 6.15. Jag som brukar morra när Maken kommer hem från jobbet på frukost och väcker mig halv nio. Fast jag morrar inte så länge. Det är ju väldigt mysit att han kommer hem så där och äter med sin kära fru.

Det har varit rätt trevligt att ha dig hemma, sa Maken idag när jag konstaterade att det var jobb imorgon. Roligt att komma hem och äta tillsammans, annars blir det ju alltid själv.
Tack söta du. Kunde nog vänja mig vid att gå hemma och lalla.

Fast egentligen. Lite skönt ska det bli att börja jobba igen. Lite mer rutiner i vardagen.

Mmm. Fråga igen imorron, får vi se. Möjligen utbränd på tisdag.

Hold my pocket

Tänka att jag fick en hel dag med Maken igår! Fast Chefen försökte, men Maken sa faktiskt nej tack till jobb igår. Enda orsken till det var egentligen att vi redan var nere i Staden. Fast sen tog den nog en halvtimme minst för Maken att klara av att koppla bort det. Att han egentligen behövdes på hemmaplan. Fast det fanns nog nån annan som kunde hjälpa. Chefen skulle ju ta hand om det hade han ju sagt. Men tänk om de får slita som hundar nu bara för det. Men de hade ju fått sova ut alla i natt i alla fall. De klarar sig nog.
Vi börjar i sportaffären, sa jag till min arbetslojale äkta hälft. Och Maken var plötsligt med mig igen.

På kvällen tog vi en promenad. Eller i alla fall, vi försökte. Det.var.så.halt. Det var sandat lite här och lite där i Hålan, utan något direkt självklart mönster. Och på tal om mönster. Till Makens förtret så var snön på vägarna så packad att det inte gick att utläsa däckmönster för att veta vem som sandat. De håller kanske på fortfarande, suckade Maken, jag som trodde att det bara rörde sig om nån timmes jobb. Eftersom Maken tidigare under dagen försvarat sitt nekande med att det trots allt är lite skönt med ledigt på helgen och att få umgås med mig, skyndade jag mig vid detta läget att säga att han behövde ju inte ringa in och anmäla sig frivillig, det är ju ändå upp till Chefen att ringa och fråga om det fortfarande behövs hjälp.

Så i morse. Jag höll på att vakna lite. Men hade inte gått upp. Hade knappt ens börjat fundera på att stiga ur sängen. Då. Då ringer Makens telefon. JAVISST! hör jag honom säga.
Jag kröp ner under täcket igen.

Visst är det härligt för de människor som helhjärtat kan säga mitt jobb är min hobby. Det brukar man höra sportutövare, skådespelare, bibliotekarier och Maken säga.

Min far är tillstora delar arbetsnarkoman och perfektionist. Jag har gift mig med en man som är mycket lik min far på många områden. Speciellt när det gäller lojalitet. Och extra speciellt när det gäller arbetsgivaren. Att min bättre halva gladeligen hoppar upp ur sängen vid dygnets alla tider om Chefen ringer är ju fantastiskt. Har ibland inte kunnat låta bli att jämföra hela situationen lite grann med Prison Break. Kommer ni ihåg? T-Bag och hans ficka. Han utsåg små bitches som fick gå och hålla hans ficka. Nästa gång jag är med Maken på jobbet måste jag kontrollera om Chefen verkligen har fickorna på insidan.


Bild från redcafe.net

Bara för din skull

Idag damp Svägerskan och bihangen in på eftermiddagskaffe. Svågern skuttade i soffan av glädje och klappade händerna när jag tog fram kameran.

Jaaaa, nu hamnar vi på bloggen!
Nja
, sa jag. Brukar ju inte lägga ut bilder på folk där ju.

Jag såg hans besvikna blick.

Har grämt mig hela kvällen. Okej. Klart jag måste lägga ut en familjebild som visar hur trevligt vi hade det!Storpysen, Svågern, Svägerskan, Lillpysen och Maken i soffan. Mätta och goa efter en smaskig fika.

Snållänning

Årets investeringar går som smort. Maken och jag var i Staden idag och jag kom över ett par träningsbrallor för ett utomordentligt pris! Så billigt att det är värt att träna bara för att bevisa vilket bra köp det var. Och så billigt att det inte gör nåt ekonomiskt om jag skulle banga.


Min farmor

Läser Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Kan inte låta bli att tänka på farmor. Inte för att hon är hundra år. Inte än. Hon har i alla fall 351 dagar kvar.

Min farmor var gammal redan när jag föddes. Jag såg världens ljus drygt två månader innan hon fyllde sjuttio. Pappa har alltid retats med henne och sagt att hon kommer överleva oss allihopa. Och visst har jag hoppats lite att det skulle va sant. Eller i alla fall att hon blir 100. H.U.N.D.R.A. Fatta vad coolt att ha en hundraårig farmor! Men farmor själv har aldrig varit imponerad av tanken att bli hundra. Fast jag har peppat henne.

Min farmor är nummer ett i röstlängden. Vid valet i höstas stod hon alltså först i boken över alla i hennes område som fick rösta. Det är häftigt. Respekt.

Min farmor bodde på våningen under oss i släktgården där vi bodde när jag var liten. Det var ner till henne pappa lurade mig en 1 April för att be om att låna ögonmåttet. Det var där hos farmor tillsammans med storkusinerna som vi firade i stort sett alla julaftnar så länge vi bodde där. Ibland när man var på besök hos farmor hände det att hon släppte sig, fast hon hoppades att ingen hörde. Fast vi barn hörde A.L.L.T.I.D. Och vi fnissade alltid. Det knarrar så dant i gamla hus, sa farmor till sitt försvar. Farmor gjorde förövrigt världens godaste nötkakor. Så goda att Lillebror önskade sig en laddning sånna varje födelsedag i flera år. Om du kan gissa hur många sockerbitar jag har i fickan ska du få bägge, sa farmor till mig en gång och plirade med ögonen. Jag gissade alltid fel. Men fick en av bitarna ändå. Och så ställde hon samma fråga igen vid ett senare tillfälle.

Min farmor fyller år på julafton. Det måste vara tråkigt, sa alltid vi barnbarn när vi var små. Äh, tänker inte så mycket på det nu förtiden, men det var värre när man var barn, svarade alltid farmor. Vad ger man till en kvinna i present som har levt ca 36200 dagar? Ätbart. De senaste åren och ganska långt innan dess också, har det blivit ätbara presenter och julklappar till farmor. Men farmor har aldrig tackat nej till nån sötsak. För ett par år sen var Maken och jag på besök hos farmor i servicehemmet där hon bor. Först hittade vi henne inte. Men när vi kände kaffedoften hos grannen gick vi dit och där satt nästan hela gänget och hade kafferep! Vad trevligt! Och inbjudna blev vi med en gång.

Min farmor fick besök av mig och Lillebror i mellandagarna. Vi hade något ätbart med oss. Vi tittade på hennes julkort och julblommor och alla andra blommor som hon fått på bemärkelsedagen. Pappa var med också. Nästa gång du fyller år får du telegram från kungen, sa pappa. Farmor viftade bort det.

Min farmor var gammal redan när jag föddes. Fast väldigt aktiv. Syjuntor hit och dit. Bakade och lagade mat och rådde om den gamle drängen som bodde kvar på gården. Farmor avslöjade en gång att det hade ringt en gammal fästman till henne. Farfar var död sen flera år, men farmor bad honom aldrig ringa igen. Det tyckte jag var dumt. Och superspännande med lite kärlek i farmors liv. Jag pressade och lockade och pockade, men fick aldrig veta några mer detaljer kring den historien. Jag försökte igen för en fem år sen eller nåt, men då sa farmor sig inte alls veta vad jag pratade om. Men det var nog inte sant. Tror att hon fejkade.

Min farmor går långsammare än någonsin nu för tiden. Hon har en grön rullator vid sin sida och hon är rädd för att ramla. Hon har hörapparat, fast ibland hör hon knappt nåt ändå. Hon ser dåligt också sa hon när vi var där. Men det var för att hon glömt att ta på sig glasögonen kom vi på, så det var snabbt åtgärdat.

Jag har alltid tyckt om min farmor. Hon har alltid funnits där genom min uppväxt och har en självklar plats i hjärtat. Trots det har jag varit ganska dålig på att besöka farmor de sista åren. Så det kändes extra skönt att Lillebror och jag var där nu sist. Farmor blev så glad över besöket.

Hundraåringen Allan i boken, rymmer från sitt eget hundraårskalas på hemmet och ger sig ut på äventyr. Tanken slog mig om farmor tänkte rymma från sitt hundraårskalas?Pappa ringde i eftermiddags och berättade att farmor blivit dålig.

Snälla farmor, krya på dig!Farmor, farfar och jag.

Helt blåst

Hur kan det behövas så mycket kärnkraft att staten godkänner att 10 (T.I.O.!) nya reaktorer får byggas där de nyuvarande finns. S.K.R.Ä.M.M.A.N.D.E. När vi åkte från Norge höll vi tusan på att blåsa bort för alla vindkraftverk som vi passerade.

Såg på TV häromdagen där de pratade om att det var så mycket problem med kärnkraftverken och minns jag rätt så räknade de ut att det kostade 4000 kr mer per år för varje konsument. De fick någon att vara med i TV som sa "Jag blir upprörd. Det blir jag! Jag känner mig lurad!"

Hade de frågat mig hade jag sagt "Jag betalar gärna 4000kr per år om det får oss att använda mindre kärnkraft."

Fyra.tusen.per.år.

Trehundratrettiotre kronor och trettifyra öre per månad.

Köp en HM-tröja mindre per månad, eller ta matlåda med dig 5 gånger extra i månaden istället för att äta lunch ute och låt jorden och våra efterlevande må lite bättre.


För vilddjuret i dig

Var hos Svägerskan och hennes gäng igår. Även Svärmor och Svärfar dök upp så det blev släktsammankomst för hela slanten. Lyckades lura ur Lillpysen tutten två gånger på hela kvällen och det var när vi i repertoaren kom till Midnatt råder för fjärde gången, då gick hon med på att sjunga tillsammans med mig och i trejde versen av Jag hamrar och spikar, åkte plötsligt tutten ut ursnabbt- för den versen kunde hon! Ja ni med säkert. Gick så här: Tut tut tut, tut tut tut, tut tut tut tut tuut. Tut, tut, tut, tut, tut, tut, tut, tut, tut, tut, tuuuut.
Senare började Svägerskan och jag prata lite outfits. Svägerskan och hennes man ska nämligen på bröllop om ett par helger, och Svägerska var på jakt efter något för tillfället passande. Hon visade HM-katalogen som dök ner häromdagen, på sidan 23, en urläcker kreation. Hoppas nu  bara inte att hon förhastar sig nere i Kalmar idag och köper den, för det är ju trost allt hennes födelsedag om några månader och jag vill gärna ha några förslag på vad jag skulle kunna köpa. Jag tror visst du kan bära upp den. Några små justeringar bara. Eller flera. Och höga klackar. Eller flera.


Go get them!

Är fortfarande lite krasslig, så blev en film på soffan idag som dagens huvudaktivitet. Mamma Mia vilka bra raggningstips den filmen bjuder på. Det är ju här de flesta gör fel. Släng er i famnen på dem, jaga dem och häng i deras anklar. Ge inte upp så lätt! You go girl!


Bortglömd

Det här borde du ha tänkt på för länge sen, sa Elvira surt. Titta hur jag ser ut!
Mm, jag vet, förlåt, sa jag. Men du har i alla fall haft tak över huvudet.
Hmpf, som om det skulle räcka, fnös Elvira.Förhoppningsvis har hon kommit över det till våren.


Nyår 2010

Årets sista fest. Maken och jag var på plats i Oslo hos Hanne och Eilef. Oslonyår för andra gången. Maken såg fram emot att vara frisk den här gången.

Det blev en toppenkväll. Fast vi var lite nervösa först.

När vi kom till restaurangen var det först lite mingel och så hälsade dets välkomna där det meddelades att de hade gjort en bordsplacering som gick ut på att mixa folk och att alla skulle lära känna varandra. Alla skulle dessutom förbereda sig på hur man skulle presentera sig själv med en mening. Tittade på maken. Han.var.likblek. Var rätt nervös själv. Men det visade sig att det var ett stort sällskap som hade bokat större delen av restaurangen och sen var det vi fyra komma fem och två par till som hade bord i en annan ände av lokalen. Vi hade säkert överlevt det andra med. Om inte annat så hade det varit en nyårsupplevelse att se tillbaka till.


Så här fina var Maken och jag.

Note to Maken: Införskaffa vinterfinskor nästa år så du slipper bryta halvt ihjäl dig med släta sulor.


Lyckat på Myrens kjøkken.


Lilleman vaknade och var s.u.p.e.r.p.i.g.g. Lyckades få självaste ägaren på fall!
Tack Hanne och Eilef för trevliga dagar och bra bokning!

Två dagar senare slog det oss. Vi hade haft fullt upp och så roligt att vi helt glömt bort vår årsdag. 8 år. Å.T.T.A. Det ni :)


TV-kväll

Fick ett fantastiskt bantningstips från Biggest Loser Australia ikväll. Underbart! Skulle vara extremt effektivt på mig. Ska kolla upp närmsta tryckeri. Vore nåt att ha på sig nästa gång på Harrys.Tillsammans med Agda, 82 och Berta, 94 tittade jag sen på Året med Kungafamiljen. R.O.Y.A.L.I.S.T. - javisst. Satt med tårar i ögonen igen när de visade bilder från bröllopet och festerna innan. Har sagt det förr, men det tåls att upprepas. Jag vill också ha en liten Adolf Fredriks-unge hemma som sjunger vackra sånger för mig och Maken.Nu tittar jag på Drottningmordet. Förvånandsvärt spännande faktiskt.

Tur jag betalar tv-licensen. Dag tre på det nya året och jag har redan tittat två timmar på Svensk Television. Där.ser.man.

Tjugoett

Vi närmar oss Jönköping och jag känner att det behövs tillföras nåt nytt.

-Ska vi leka 21?
-1
-2
-4
-5
-7
-8
-9
-11
-13
-15
-17
-18
-19
-21!

-faan.


När jag vunnit fem gånger ger Maken upp.

Tre timmar kvar. Undrar vad mer jag kan klå honom i?

På hemväg

img_9617 (MMS)

Gott nytt år alla! Nyår i Oslo har tydligen sitt pris. Förra gången var det Maken som var dålig, den här gången var det jag. Fast det kanske hör nyåret till? Ut med det gamla, in med det nya liksom? Fast vi har haft det väldigt bra. Lägger upp lite bilder imorron, för Maken och jag är inte hemma än. Bestämde oss för att göra ett stopp längs med hemvägen. Lotten föll på Trollhättan. Vi drog till O'learys och käkade och nu myser vi på hotellet.


RSS 2.0