Men okej då. Det är väl inte så farligt att vara tretti. Men inte trettiett. jag vill inte vara trettiett.

Tänt var det här!

Maken och jag har haft finfrämmat ikväll. Svägerskan och Lillpysen tittade förbi på lite middag och kvällsfika.

Kisse lät sig tillslut charmas, eller nåja, han valde att sitta stilla så att viss klappning kunde ske, för vem kan stå emot en liten pys som förser en med lite leksaker när man ligger och sover?

20111031-202802.jpg

20111031-202815.jpg

När Lillpysen sen byggt lite torn, gått rejäl husesyn (på våra 63m2) och ätit 20 kakor brakade det loss.

Från ingenstans började lillfian släppa väder. Först en liten. Sen en till. Och en till. Och vi skrattade. Och fnissade. Och pruttlisan öste förtjust på.

När Lillpysen sen drog en brakare i vår säng som skulle fått vilken skogshuggare som helst att bli generad och vi skrattat så vi kiknat - dels åt pysen och dels åt Kisses min, han kände nog att det var fara å färde, tog vi det säkra före det osäkra och skickade hem Svägerskan med Lillpysen innan vårt allmäntillstånd allvarligt var hotat.

Goddag yxskaft

Lovets första dag tillbringades med att rätta religions prov. Blev dock lite svettig av svaren. Som t.ex. att när man döps blir man medlem i kommunen och att Matteus, Johannes och Martin är huvudpersoner i kristendomens tro. Det här svaret är ju rätt, men formuleringen är lite festlig:

20111031-173150.jpg

Tar helledigt imorgon och shoppar med Svägerskan istället. Ungarnas svar kräver en dags smältning innan jag klarar att gå vidare. Tur att det inte är lärarens fel att svaren är koko, för det är det väl inte?

Fri att göra vad jag vill

Firar höstlovets början med att käka lite sushi i min ensamhet.

Ikväll kommer Svägerskan och Lillpysen på middag hos mig och Maken.

20111031-123948.jpg

Myshelg på bortaplan

Makens födelsedagspresent till hans unga hustru var en lyxig myshelg på Stufvenäs Gästgiveri.
Helgen bjöd på champagne, choklad och frukt på rummet, egen jacuzzi och bastu och så femrätters middag så fin att vi nästan inte förstod det, i hotellets restaurang.

Kan knappast bli så mycket bättre än så.

Tack älskade du, för en toppen present!
Till intresseklubbens ordförande

Jag är fortfarande vaken.

Det gick ju så där förra veckan. Imponerad av mig själv. Fast å andra sidan har jag inte intagit tre munnar vin som förra fredagen.

Svårt att släppa taget

Fredagsmys.

20111028-203617.jpg

Höstlovet har precis infunnit sig och jag firar med att rätta lite Vikingaprov.

Helgstämningen är total.

Jag försökte slingra mig ur

Har haft en orm i klassrummet idag.

Vågade tillsist peta lite på den när den vände bort huvudet och inte stirrade på mig.

Hu.

20111028-161140.jpg

Vill inte

Skulle helst krypa ner tillbaka i sängen och dra täcket långt över huvudet. Har sovit urdåligt hela natten och har dessutom ont i både hals och öron. Snyggt om jag måste offra det stundande lovet på att vara sjuk. Hade jag inte tänkt.

Låt det bli lördag N.U.!

Det är inte allt som syns

20111026-164436.jpg

Känner mig lite snuvad.

För att må så mycket bättre

20111025-201657.jpg

Maken och jag maskar från buggkursen ikväll. Istället tar vi en långpromenad i den behagliga höstkvällen och laddar upp oss med kvalitetstid när den är som bäst.

Osäker på insidan

20111023-212403.jpg

Då var du omsvidad och klar, sa Maken och jag till Kitty. Kitty höjde frågande på vindrutetorkarna. Jag vet, sa jag, det känns konstigt nu när det är 10 grader men snart är det en halvmeter snö, eller i alla fall blixthalka och parmafrost. I år är vi beredda.
Det är bara lite pinsamt att vara först, sa Kitty, du vet hur det kan vara. Tänk om de andra bilarna på parkeringen retas med mig? Och tycker jag är töntig?
Då säger du till mig i så fall, sa jag, så ska jag snacka med dem.
Då blir jag ju kallad skvallerbytta, mumlade Kitty.
Det ordnar sig, sa jag. Säg till om de andra bilarna är dumma, det är det ingen som ska vara. Tycker i alla fall att du är snygg i dubbat.
Kitty sträckte lite på sig och verkade lite lugnare. Det är inte lätt att leva i utseendefixerad värld.

Fyndiga fynd

Passade på att svänga inom Emmaus Björkå idag när jag ändå hade vägarna förbi.

Slogs av hur mycket fina fynd det fanns att välja bland. T.ex. den här:

20111022-195749.jpg

Eller de här finfina pryttlarna som kan få vilken smaklös gränslös samlare att gå bananas:

20111022-200112.jpg

Lyckades på nåt sätt motstå detta, men fyndade ett par riktigt schysta pjucks.

20111022-200239.jpg

Helst av allt skulle de också varit lite glittriga. Men man kan inte få allt. Räknar med att inviga dem nästa vecka.

Blir perfekt till en lek med ungarna.

Extraknäck

Fick förbarma mig över Vovve idag när päronen var upptagna med icke hundvänliga aktiviteter hela dagen. "Åh vad bra att du kommer jag är HUNGRIG" utropade Vovve när jag kom innanför dörren kl två. "Hm" sa jag "jag är inte så säker på det. Det måste vi dubbelkolla med husse och matte först." Passade på att gå en längre promenad istället. Men det tog sin lilla tid med tanke att Vovve skulle pinka 12 gånger innan vi ens kom ur synhåll från huset.

20111022-191702.jpg

På promenaden hittade vi massa uppgrävningar som vi tittade på. Men det kändes lite fånigt utan Maken som ju är nörden i sammanhanget. Så vi drog snabbt vidare.

20111022-192223.jpg

Två timmar senare hade vi fortfarande inte fått kontakt med överhuvudena. Å andra sidan hade hunden slutat tjata sen länge, men klockan fyra bestämde jag mig för att mata honom. Hade ju ändå för mig att han brukar få mat både vid lunch och kväll.

20111022-190331.jpg

Fyllde måttet och hunden åt och åt. Han passade också på att äta mina pizzakanter och la sig sen för att sova. Och har gjort det sen dess. Fick tillslut kontakt med päronen som meddelade att han skulle käka vid sex nästa gång. "Är det ett mått han ska ha, för det fick han innan?" dubbelkollade jag för säkerhets skull. Modershjärtat satte i halsen och meddelade att det var knappt ett halvt. Det fanns tydligen en liten markering.

Har med andra ord gött hundskrället rejält idag, vilket förklarar hans paltkoma under kvällen. Blev bara några få kulor till kvällsmat för Vovve, men han åt glatt upp dem. Och sen somnade han igen.

Tog mig också en tur till Konsum. Tydligen är min svarta softshelljacka väldigt lik de konsumgräsgröna skjortorna personalen brukar ha, för en äldre herre krävde min expertis vid grynhyllan.

20111022-193255.jpg

Han behövde hjälp att komma på vilken müsli från reklamen som hans fru hade bett honom köpa. Han behövde bekräftelse på att det verkligen var sånt som man kunde äta till yoghurt. Han behövde också bli visad var den fanns, samt bli guidad i vilka olika varianter som fanns att välja på. Sen tackade han för hjälpen, för att sen komma tillbaka och fråga om en broschyr till müslin. Jag beklagade att det inte fanns, men visade att det stod mycket på förpackningen. Efter det var mannen nöjd och krävde inte mer av mitt kunnande. Själv kunde jag handla vidare i lugn och ro.

Borde fått timlön av Konsum.

Ger mig

20111021-212057.jpg

Rock 'n Roll baby!

Har precis blivit väckt i soffan av Maken. Sov mig visst igenom halva Pirates of the Caribbean. I.G.E.N. Tredje gången jag försökte se den filmen. Men drar nu slutsatsen att den suger. Eller är det bara så att jag inte klarar av att se på film fredagskvällar? Hur som helst. Går och lägger mig.

Det lyser fortfarande hos grannen.

Nödlösning

Det är visst dyrare att vara lärare. För jag jobbar så länge om dagarna att jag inte orkar åka och handla mat i affären för att sen laga middag. Så när kyl och frys är tomma får andra rycka in.

20111021-190501.jpg

Lågvattenmärke

Bra där fru fröken.
Knyter mig och går till sängs innan min 92årige granne.

20111020-211931.jpg

Likt osten blir jag bara bättre med tiden

20111020-195846.jpg

Fick nytt körkort igår. Kan bara dra slutsatsen att jag blir bara snyggare med åren. Bådar ju gott.

Utan gränser

20111020-193722.jpg

Slurp sa det tydligen, för när jag vände ryggen till var nästan allt slut.

När arbetsdagen var slut och jag tidigare fyllt på fatet en gång var det endast fyra bullar och tre små franska pepparkakor kvar.

Imponerande.

Rester

Höjde ribban idag när jag stod för veckofikat. Mina kakmonster till kollegor var då rakt inte blyga när det gällde att sätta sig in i de olika sorterna.

20111020-100052.jpg

Pengarna måste in

20111019-063258.jpg

Fast med den rubriken verkar de ju ha en ny karriär på G.

Det blir bättre

God morgon!

Tack för att ni kikar in, fast jag passerat trettio. Är lite dålig med uppdateringar. Skyller på åldern.

Kan avslöja att en ny adress är inhandlad och klar. Ska bara få till det tekniska så är jag på banan igen.

Ha en härlig dag!

Märkt för livet

20111017-194547.jpg

Ho, ho, ho, skrockade Kitty, det där är bilhumor. Det är ju det du och Maken alltid har sagt sen eran blåa period äntligen var över och jag kom in i era liv, att vissa bilar ska man bara undvika. Den där stackarn har tydligen insett det själv, eller så hade den nummerskyltsansvarige ett horn i sidan till peueoter i största allmänhet. Hade någon tvingat på mig en sån skylt hade jag glömt lägga i handbromsen för länge sen och rullat över kanten. I'm just saying.

Åh! Tack…?

20111015-121410.jpg

Detta monster kom i min ägo förra helgen tack vare mina kära päron. Det var visserligen ett skämt, men ändå, nu sitter jag här med den blängande, hålögde besten och vet inte vad jag ska göra med skiten. Nån som lägger ett bud?

Gapa stort

Hjälp ropade Kitty.

Vad då? frågade jag lite disträ.

Trodde du skulle äta upp mig! utbrast Kitty förskräckt.

Vad snackar du om? sa jag irriterat.

Jo du gapar så förskräckligt stort när du gäspar så jag trodde du skulle sluka hela mig! förklarade Kitty.

Äh! fräste jag och lyckades kväsa ytterligare en gäspning.

Du är inget vidare trevligt sällskap när du jobbar sent, suckade Kitty och valde att låta mig gäspa ifred resten av hemresan.

Dagens lokalkändis

20111011-064044.jpg

Vi är övergivna för älgarnas öde och gosar...

img_2913 (MMS)

Vi är övergivna för älgarnas öde och gosar för fullt i vår ensamhet. Mys.


Give me

Likt ett barn som får instruktionen "gör inte" kunde jag inte vänta utan började pilla ut ett par lappar ur flaskan. Bara ett par tänkte jag. Tillfredsställelsen var stor bara i det att få ut en lapp ur flaskeländet och sen mer boost när jag läst det fina som stod på lappen. Eller roliga. Och tokiga. Och en del hade till och med varit mycket kreativa i sitt lappskrivande. För rätt vad det var så dök det upp både laburinter och korsord och så roliga gamla minnen och pigga glada tillrop.

Så det blev en lapp till. Och en till. Och en till.

Till slut satt jag som en abstinent knarkare och pillade ut de sista tre lapparna med pincett.

När flaskan var tom kändes det ändå väldigt skönt. Tänk vilka fina vänner jag har!
Nu ska jag vika ihop alla lapparna så jag kan göra om det en annan dag.

Då kanske det regnar.

ProblemlösningSitter och kämpar med gårdagens överraskning, en flaska med hälsningar från festens gäster. Jag vet att det egentligen var tänkt för regniga gråa dagar, men tyckte ändå att jag kunde få gå lös lite idag, fast solen skiner.

Så tillslut får jag grepp om en lapp och får ut en trevlig liten hälsning! Tack fina ni!

30 är det nya 20

Dagen före dagen D och slog på stort och firade ordentligt.
Började dagen med öppet hus med 30 sorters kakor. Hedersomnänmnande till Makens moster Britt som faktiskt provade alla sorterna! Reeespekt!Senare på kvällen hade jag baklängesmiddag. Och vi åt. Och åt. Och åt.
Pannacotta som efterrätt till förrätt. Diverse pajer till huvudrätt. Sen skaldjurssoppa. Och välkomstskål.
Och sen, när vi trodde att vi aldrig mer skulle kunna få ner något, var det dags för tårta.Och faktiskt. Tårtan gick åt. I alla fall den ena. Hade ju köpt två för att gardera mig.Tolvslaget kom och gick och övergången till trettio hurrades in. Förfallet lös med sin frånvaro. Ett par stänk av senilitet infann sig visserligen men inget nämnvärt. Men när Mimmi började vika hajar, Erica genomförde tipsrundan i horisontalt läge och Gangsta'-gänget spårade ur kändes det som festen sjöng på sista refrängen.

 

Då försåg vi gästerna med gröna påsar och lät dem gå lös på kakorna som var kvar från eftermiddagen.Tack snälla, rara, söta ni för allt fint jag fick, buspresenter och för alla spännande upplevelser jag ska få vara med om. Den 19/11 kl 08.17 t.ex. Pirrigt! Och en annan dag i tjejig miljö. Längtar!

Och tack för fina blomleveranser, sms-hälsningar och vykort.


Allt väl

Passerat midnatt och...

Verkar som jag överlevde övergången! 

Hipp hipp hurra för mig!!

Svartsjukedrama

20111007-233311.jpg

Vem har stått här i natt? fräste Kitty när vi parkerade tidigare i eftermiddags. Jag känner allt lukten av nån annans gummi och asfalten känns inte som den brukar.

Jamen, du vet ju att jag tvingades låna svärmors röda när du skulle på service, försökte jag, och förbannade Kittys intuitiva svartsjuka.

Tycker ändå inte om att den där lilla skiten snor min nattplats så fort jag vänder bagagen till, morrade Kitty.  

Härligt att ha dig hemma igen i alla fall, svarade jag. Du hade visst skött dig exemplariskt sa servicekillen. Bra jobbat. Fortsätt så, så får du sova här på din plats många nätter framöver.

Vi delar på de sista smulorna

Imorgon smäller det! Verkar som om en hel del människor tänker dyka upp på eftermiddagsfikat. Kul! Men nojar lite över om kakorna kommer att räcka. Har ju bara gjort en sats av varje. Men det ordnar sig nog.

Var hos svärmor och hämtade det jag hade i frysen hos henne. Bara det fyllde en Ikea-påse, så det kommer nog att räcka.

Om inte svägerskan äter upp allt vill säga.

20111007-232531.jpg

Långa pekpinnen

"På måndagar, mamma, är det bra i skolan, då har vi Ida och hon är sträng. Man får inte ställa sig upp ens." En mamma kom fram till mig i matsalskön idag och berättade detta. "He, he, jo, jag har behövt vara lite hård mot dem." "Ja men det är bra!" försäkrade mamman "och min grabb tycker det är jättebra!" Se där, stränga fröken iDA charmar barnen. Topp topp. Så, nu räcker det. Sätt er ner och jobba.

I landet utan R

Det är inte lätt att lära sig stava när man ljudar på småländska.

20111005-071647.jpg

Virrhöna

Förstår att mammor och pappor önskar sig snälla barn när de fyller år.

Men jag då? Vad ska jag önska mig?

Hjälp mig med förslag. En elev sa idag: Åh fyller du tretti? Då brukar man få konstiga grejer, min morbror fick en höna.

FYI only: Jag behöver ingen höna.

Ibland är livet gott

20111002-183654.jpg

Halv sju. Andra oktober. Halvskumt, men 16 grader varmt och Kisse Kattsson har det hur gutt som helst på balkongen.

Tills jag kom med kameran och störde i alla fall.

My next 30 years

Min sista helg i ungdomen är snart över.

Men jag känner inget vemod. Jag är redo.

Redo för rynkor, rullatorer och tandlossning.

Allt annat har jag ju redan provat.

Ichias hade jag redan stax efter tjugo. Vallningar fick jag som bieffekt av en medicin jag provade en gång. Frikort inom vården har jag klarat av ett par gånger.

Jag är gift. Har fast jobb och fast inkomst. Studielån och billån. En katt och ett gymkort.

Jag har hunnit med ganska mycket för att snart vara trettio. Jag ser det nu. Men innan. När jag inte såg allt det där jag har och har gjort. Då var det jobbigaste med att passera tiotalsstrecket allt det där jag hade fått för mig att jag borde ha hunnit med vid det här laget. Som hus, barn och en tjänst i grundskolan. Det där som kvalificerar en till att bli vuxen på riktigt.

Men så, förra fredagen, fick jag frågan från en rektor om att få en tillsvidaretjänst i grundskolan. Så vips, pang bom, fick jag en tjänst som jag gått och drömt om så länge. Började i måndags.

Vem vet, hus och knoddar kanske också löser sig hux flux. Fast kanske inte innan söndag.Skelögd

Kul att min egen ugn saboterar för mig. Nötterna låg i jämna rader med lika långt avstånd fram som bak och åt sidan. Smeten var jämnt utstruken och det såg toppen ut.

Förhoppningsvis påverkar det inte smaken...

20111002-114613.jpg

Klubbat och klart

Nu är det höst!

20111001-175218.jpg

Fast det vädret vi haft idag står jag gärna ut med hela hösten.

Speciellt nästa lördag.

Bra. Då säger vi det.

Panik

20111001-014833.jpg

Jag k.a.n. i.n.t.e. sova.

Är skittrött men tänker en massa på nya jobbet och på hur mycket jag faktiskt behöver sova. Blir superstressad, känner hjärtat slå hårdare än vanligt och vill.bara.sova. Sova länge och sova ut.

Men nu ligger jag här istället, klarvaken, fast trött och stressad och tänker på hur kort en helg är.

Toppen. 

RSS 2.0