Men okej då. Det är väl inte så farligt att vara tretti. Men inte trettiett. jag vill inte vara trettiett.

Extraknäck

Fick förbarma mig över Vovve idag när päronen var upptagna med icke hundvänliga aktiviteter hela dagen. "Åh vad bra att du kommer jag är HUNGRIG" utropade Vovve när jag kom innanför dörren kl två. "Hm" sa jag "jag är inte så säker på det. Det måste vi dubbelkolla med husse och matte först." Passade på att gå en längre promenad istället. Men det tog sin lilla tid med tanke att Vovve skulle pinka 12 gånger innan vi ens kom ur synhåll från huset.

20111022-191702.jpg

På promenaden hittade vi massa uppgrävningar som vi tittade på. Men det kändes lite fånigt utan Maken som ju är nörden i sammanhanget. Så vi drog snabbt vidare.

20111022-192223.jpg

Två timmar senare hade vi fortfarande inte fått kontakt med överhuvudena. Å andra sidan hade hunden slutat tjata sen länge, men klockan fyra bestämde jag mig för att mata honom. Hade ju ändå för mig att han brukar få mat både vid lunch och kväll.

20111022-190331.jpg

Fyllde måttet och hunden åt och åt. Han passade också på att äta mina pizzakanter och la sig sen för att sova. Och har gjort det sen dess. Fick tillslut kontakt med päronen som meddelade att han skulle käka vid sex nästa gång. "Är det ett mått han ska ha, för det fick han innan?" dubbelkollade jag för säkerhets skull. Modershjärtat satte i halsen och meddelade att det var knappt ett halvt. Det fanns tydligen en liten markering.

Har med andra ord gött hundskrället rejält idag, vilket förklarar hans paltkoma under kvällen. Blev bara några få kulor till kvällsmat för Vovve, men han åt glatt upp dem. Och sen somnade han igen.

Tog mig också en tur till Konsum. Tydligen är min svarta softshelljacka väldigt lik de konsumgräsgröna skjortorna personalen brukar ha, för en äldre herre krävde min expertis vid grynhyllan.

20111022-193255.jpg

Han behövde hjälp att komma på vilken müsli från reklamen som hans fru hade bett honom köpa. Han behövde bekräftelse på att det verkligen var sånt som man kunde äta till yoghurt. Han behövde också bli visad var den fanns, samt bli guidad i vilka olika varianter som fanns att välja på. Sen tackade han för hjälpen, för att sen komma tillbaka och fråga om en broschyr till müslin. Jag beklagade att det inte fanns, men visade att det stod mycket på förpackningen. Efter det var mannen nöjd och krävde inte mer av mitt kunnande. Själv kunde jag handla vidare i lugn och ro.

Borde fått timlön av Konsum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0